29 Haziran 2018

the handmaid's tale s02e11:

Holly

--- spoiler ---

.aslında baya sinir ettiler ama yine de adamlar yapmış, kötü bir şey diyemedim. ağır gerdiler, sanki biz doğurduk o bebeği. kaçma meselesini uzatmak istemediler herhalde, yoksa çok daha zor durumlarda kaçabilmişlerdi. şimdi elinin altında kocaman ev, araba ama bir türlü kaçamadı. olacak iş değildi.

.kadına tek başına bir ızdırap çektirelim demişler, güzel çektirmişler. kaçacak gibi çabalamış, canı çıktı ama bir türlü olmadı. onu da kasten yapmışlardır, yoksa kötüydü yani.

.bir kere o garaj kapısı ne kadar kuvvetli olabilir ki? araba ile kırıp geçemedi. hadi kıramadı özel yapmışlar diyelim, nasıl manuel kolu olmaz? kol dediği ip ile çeken bir aparat, ona asıldı gelmedi. kar yüzünden donmuş gibi gösterdiler ama ne olursa olsun dişli bir mekanizma olmalı, hadi diyelim yok donmuş garaj kapısını açmak için bir ateş, bir sıcak su bir şeyler ayarlayabilirdi. çok ağır çabalama, yerinde durmadan koşturmaca ve bir de doğum.

.böyle döndürüp durdular. en başında zaten kumandan ve karısı geldi. birbirlerine karşı çok acımasızlardı. güzelce konuştular, eleştirdiler. sanki normal dünya gibiydi. kadın bebek için her şeyden vazgeçmiş. ne olmuş bu dünyaya? bebek niye bu kadar önemliymiş?

.derken june mekanın içindeydi, üst katlarda tüfek buldu. o da gereksiz bir sahneydi. ateş etse belki öldürürdü ama kesin yakalanırdı. iki saat bunu düşündü herhalde. hem ikisini birden indirmesi de zor iş. bir şeye yaramayabilirdi. dışarda görevlileri falan kesin olmalı. kendileri daldı ama yine de birileri vardır. neyse ateş etmemesi gerekirdi, sonunda etmedi ama o gerginliği insan hissediyor. nasıl çektiler, nasıl oynattılarsa ağır olmuş.

.kurt sahnesini çok anlamadım. harika bir kurt kardeş arada dibine geldi, bakıştılar, göz dağı veriştiler, uluştular. göndermeli yapmışlar, çok da güzel görünüyordu ama bir manası yoktu.

.bir de kendi başına doğum var, elli saat geçmişe gitmeler. bitmeyen nostaljiler, bir tarafta doğuruyor mu ölüyor mu belli değil. şimdi kendi başına doğuramayacak diye tüfeği ateşleyerek diğerlerini çağırdı, sonra geçti doğrudu. ne oldu yani? bebekte bir problem vardı, bir sürü kan olmuştu. doğuramayacaktı diye algılattılar. sonra kadın kendi başına doğurdu. bebek sağlıklı şekilde ağladı, hop adamlar geldi. niye ki yani? yani toptan bu kaçma ve doğum olayını hiç yapamadılar ama gerginliği harika verdiklerinden bu saçma senaryoya kötü bir şey diyemedim.

--- spoiler ---