21 Haziran 2018

sense8 s02e11:

Amor Vincit Omnia

--- spoiler ---

.özel bölüm diye gelmiş, imdb son bölüm diye eklemiş. öyle yaptım ben de. normalde dizi iptal olmuş, adamlar olayları bağlamak için tam iki buçuk saatlik bölüm çekmişler. giriş yavaş, gelişme güzel, bitiş de çok kötüydü. iyi ki toplu sense seksleri beğenildi, yuh artık bu ne abi?

.önceki bölümden işler karman çormandı zaten. hepsi iyi güzel ama bütün muhabbet bir rehine takasına döndü. wolfgang ile whispers denen tipi takas ettiler, sonra işler karıştı. diğer kümeler devreye girdi. tam kaçırıyorlardı. rambo gibi bazukalı helikopter indirdiler ve dizi bitti. bunca muhabbete saçma bir son oldu yav.

.adamlar insan türünün üst modeli olarak bağlı insan modelini geliştirmişlerdi. araya ne bu dünyada ne de başka yerde olan bir güruh getirdiler. baştan beri olaylara karışmadan duruyorlarmış. whispers tipinin de anasıymış. belki duyusal anasıdır artık, nesiyse bilmiyorum.

.adam kümesinin (horoz gibi oldu ya neyse) hepsini öldürüyor. hem katil hem maktül oluyor, çılgın bir hissiyat. sonra ölüm korkusu ile zombi dedikleri tipleri yapıyor. zihniyatının onlarda yaşayacağı bir proje, bizim kümenin anası will'in anasının da içinde olduğu proje.

.ölenleri nasıl orada gibi gösteriyorlar onu da anlamadım ya neyse işte. kadın bilincini bu şekilde kullanacağı projeye ek de yapmış. jonas'a hepsini yok edeceği sözünü de verdirmiş. olaylar nihayete ermeden adam intihar görevi yapıyor, iki saniye will'e görünüp mevzuyu hallediyor. proje böyleyece komple ortadan kalkıyor. kadının önceden her şeyi yok etmeye çalışması da pek olmamış, bir sürü insan ölmüş. kim kimdir zaten bir yerden sonra çorba oluyor.

.bir numaralı tip, yüzü yanık tipi de şak diye öldürdüler. normalde çok uzardı o işte ama bitti gitti. bir an wolfgang'in babası mı dedim? elemana işkence yaparken babasının meselesini de gösterdiler. üvey kızından çocuk yapmış, wolfgang'de oymuş. annesi aynı zamanda kız kardeşi, kadını da dövüyor. derken minik oğlan iple babasını boğup öldürüyor sonra arabada yakıyor. pek becerikli oğlan çocuğu.

.bir de kala'nın ölmesi meselesi var, öleyazması denebilir. işlere hepsi birlikte turist gibi dalıyor, ölüm görevine çok neşeli giriyorlar. pek olmuyor tabii böyle şeyler ya tüm ekibi, arkadaşları ile birlikte olaya dahil ediyorlar.

.kala en yakın mesafeye geliyor, diğer kümeden en pislik karı şak diye kadını karnından vuruyor. iki adam gelip başına ağlıyor, sevgi sözcükleri falan filan derken, lan daha ölmedim, yardım etsenize diyor. zaten hemen yaraya baskı yapmayan insan kalmamıştır. bütün filmler öyle. bir gün böyle bir şey olur da yaraya baskı yapmaktan adam ölürse, filmlere dava açarım.

.karının nasıl kurtulduğunu falan açıklamadılar. kurtuldu işte, o kadar kandan revandan bir şok tabancası ile kalp çalıştırmaktan adam kurtuluyor. sonra baskına gittiler, kötüler yenildikten sonra da dandik dizi bitişi yaptılar. bir evlilik ile final yapmak adetten herhalde. sonsuza kadar mutlu yaşadılar demeye getiriyorlar.

.salak saçma fransada bir evlilik, hepsi çok heyecanlı, çok mutlu. lezbiyen çiftimiz evleniyor. biri travesti lezbiyen hem de öyle kafa karıştırıcı. annesi babası kabul etmiyordu, bir kekten sonra pek samimi oldular. her neyse tamam ona da kabul ama iki buçuk saat dizi bitmiyor.

.sonunda toplu sevişmeyi ekliyorlar. sun ve yeni yavuklusunu eklemeyi unuttum ya onun pek bir olayı yoktu zaten. bir tek sevişmeye getirmişler gibi. dövüştürdüler, birlikte hallettiler ama yeterli değildi.

.her neyse esas bomba wolfgang ile sakallı hindunun öpüşmesi. yuh yani, adam gavatlıkta sınır tanımayıp karıyı paylaşıyor, bütün bölüm bu geyik üzerine geçiyor. hepsi bir garip konuşuyor. birini öperken duyusal olarak diğerini öpüyor, hadi hepsine tamam da toplu seks nedir abi? hadi yaptın diyelim, şeytana uydun yaptın, erkekle öpüşmek nedir? adamlar eşcinselliğin de bokunu çıkarmışlar. sonra sakallı, böyle şeylerin olduğunu bilmezdim diyor. topluma laflar bunlar işte. hem de sakallı!

--- spoiler ---