5 Mayıs 2018

The Originals s05e01:

Where You Left Your Heart

--- spoiler ---

.geçen sezondan sonra kendilerini toparlayamamışlar. klaus malın teki olmuş, zaten öyleydi ya elijah olmadan kendini kaybediyormuş. elijah tekrar aynı dramlara yol açmamak kardeşlerini unuttu. piyano yoğuruyor, klaus onu ziyarete falan geliyor, çiçekler dökülüyor. sular kana dönüyor. böyle bir tekrar içinde devam ettiler.

.7 sene böyle geçmiş, neye göre geçiriyorlarsa, zaten hepsi ölümsüz yaşlanan yok. biraz vincent salağına beyaz sakal atmışlar tamam olmuş.

.hope büyümüş, özel güçlüler okulunda arkadaşını melez yapmış. kendi kanından verince ne oldu şimdi? bu kız hem vampir hem kurt adam hem de büyücü mü? melezin de melezi olması lazım. 

.velet gitti, bir vampir öldürdü. şehirde ortalık karıştı. klaus ve marcel yokken ortalık daha iyimiş. barış hakimmiş, bir tek vampir ölümü bile sıkıntı oluyor. fazla rahata alışmışlar.

.marcel salağı da rebekah ile takılmış. new york'lardaymış. evlilik teklifi sırasından başlattılar. zorla evlilik teklifi, sonra belediye binasında bekliyorum muhabbeti. hatta cevabı bile kolaylaştırmış. evet ve hayır yazan iki mektup bırakmış. rebekah da hayırı verip ortadan kayboldu.

.o sıralarda klaus yine yaramazlık yapıp ortalığı karıştırıyordu. mevzular bunlarla alakalı işte. yine aileleler yine şunlar bunlar. bunca zaman hollow muhabbeti öyle devam ediyor. caroline'ı konuk olarak getirmişler. o da fransalara gitmiş. vampir günlüklerinde de ne oluyorsa artık çok saçma hepsi.

.freya desen lezbiyen sevgilisinden uzakta kalmış. sınır tanımayan doktor mu olmuş ne olmuş?  fas ya da benzeri bir yerde, kendisinin de gelmesini istiyor ama aile diyor da başka şey demiyor. mevcut büyülü durumu bozacak bir şeyler arıyorlar bulamıyorlar.

.klaus zaten hope ile konuşmayı bırakmış. beş sene falan geçmiş, ansızın telefon çalıyor. arayan klaus ve hayley ortadan kaybolmuş. tam telefondayken birileri aldı götürdüydü. son sezon dedilerdi sanki, bitsin gitsin artık.

--- spoiler ---