16 Mayıs 2018

the handmaid's tale s02e04:

Other Women

--- spoiler ---

.13 bölümlük dizinin 4 bölümünü harcadılar, bir şey olmadı ve başa döndü. zaten olması gereken yer de o ev yani, ötesinde ne olacaktı ki? tek fark artık diğer durumlara göre biraz daha müstehzi bakışlar atıyor, biraz daha umrunda değil. mevzu bu yani.

.yakalandıktan hemen sonra kulak delindi, iki saat çıkartmak için kulağını kesmişti. sonra zincire bağladılar, bir süre öyle geçti ama nedense zincirde tutmadılar, o da olmazdı tabii, dizi akmaz. kendine zarar vermeyenleri zincirde tutmuyor da olabilirler, sonuçta çocuk için daha sağlıklı denebilir.

.neyse işte evine döndü ama gözler gitmiş, kafalar gitmiş. evdekiler iyice kafayı yemiş. kaçırıldı diye söyleniyor ama herkes doğrusunu biliyor. nick ortaya çıkmamış ve kaldığı yerden devam.

.çocuk için verilen bir toplanmada yine ileri geri konuştu, june meselesi iyidi aslında, sonra da bunu saklayan tiplerin idamını gösterdiler, güzel oldu. zenci tip aptallık etti, zaten kendisi durumu zorlamıştı, az daha kaçıyordu ama beceremedi işte.

.oyuncakları toplanıp sevmek nedir arkadaş? hepsi bir de tören düzenliyor, acayip laflar. bu sahneler de güzeldi. zaten dizinin güzel kısmı bu, bunu çıkartırsan salak saçma bir şey kalıyor.

.bu june'ın geçmişindeki hikayelere mi döndürecekler? neymiş efendim evli adamla birlikte olmuş, karısı gelmiş çekil aramızdan demiş, işler ilerlemiş çocukları olmuş ve bu kadını sonradan görmüş, hepsi benim hatam diyor. haklı zaten hepsi senin hatan.

.nick'i görmezden geldiği sahne de harikaydı. artık tekrarlıyor, kısmen kafayı yemiş, bu dünyada zaten başka türlü de yaşayamaz. hepsi birer manyak işte.

.evin hanımı kadının karnına gelip sesler çıkarması da çok acayip, kendini tanıtıyor, annesi olarak sesini duysun istiyor herhalde. bebeği taşıyan arkadaş da uyumaya çalışıyor ya da öyle bir şeyler. bu sahneler olmazsa olmaz, salak saçma kaçma girişimlerine bölüm harcadılar resmen.

.kanada için bir şeyler yapacaklar mı? atış talimi yaparken tipler aralarında konuşuyordu, teketek de adamla kalmadı ama ne bileyim her türlü acayip, diz çöküp hepsinden özür dilemesi de tam olduydu zaten.

--- spoiler ---