9 Mayıs 2018

the handmaid's tale s02e03:

Baggage

--- spoiler ---

.yakalanmasa inanılmaz saçma olacaktı, neyse ki yakalandı, şimdi mahvedecekler, anasından emdiği sütü burnundan getirecekler, biz de izlerken pek keyif alacağız. böyle salak saçma devamlı geçmiş hikayesi ve beklemelerle sezon mu devam edecekti? hem kanada'ya kaçsa ne olacaktı? olmayacak iş için kaç bölüm harcadı mallar. 

.geriye dönüp kim yardım etti ise güzelce cezalandıracaklardır. zenci adamın ailesine falan büyük acındıracaklardır, artık ne olacaksa bilmiyoruz ama eco aile mi dedi bunlara, kendi çocukları vardı, kliseye falan gidiyorlardı. mevzu ne ki? niye böyleler? diğerlerine göre çok iyi durumdalar. çocuk azaldı derken o kadar da azalmamış sanki.

.o kadar bir konu sıkıntısı çektiler ki bu salak karının damızlık olduğu zamanlardan bile kesit gösterdiler, dünyayı mahvetmişiz de ondan böyle olmuş tarzında dersler veriyorlar. mesajı da eksik olmasınmış.

.iki ay falan boston globe'da kaldı. sporunu bile yapıyordu, anma duvarı, elektrikler tamamen açık, kimseler görmüyor demek, elektrikler de beleş demek. böyle bir ortamda kalsaydı bari. nick zaman geldi falan dedi, sonra adam geldi bunu aldı. kaç aracı ile gidecekse artık, zenci elemana geldi sıra. o da güvenli ev artık güvenli değil diye almayacaktı. pek ısrarcı oldu, aldı götürdü ama işler bir yere varmadı.

.bunlar evlerinden çıktıktan sonra geri gelmedi. belki o kadar beklemedi, belki başlarına bir şey geldi. belki onlar yakalandığı için uçağı buldular. artık ne olduysa şimdi belli değil. kadın kendi başına o kadar insanın arasından trenle hava limanına gitti. bir tane harita ile bunu başarması bir mucize. sınırı falan geçirtecekler dedim de neyse ki o kadar saçmalamadılar.

.son ana kadar beklediler, insan kaçakçılığı yapan adam bunu uçakla yapıyor, nasıl fark etmemişler ki şimdiye kadar? hiç mi radarı yok bu tutucu devletin? olacak iş değil yani, hem her gün mü kaçakçılık yapıyormuş. nasıl hemen denk geldi? oralarda hiç olmadı. hadi gitti bitti kurtuldu, sıçtılar batırdılar diziye derken yakalandı. yanındaki tip vuruldu. uçağın pilotunu hemen infaz ettiler. işler çok karışacak yani gelişinden belli. zaten dizinin olayı buydu, geri alacaklar. karıyı doğurtacaklar, artık olmalı bunlar. zincire falan bağlasınlar bir şey yapsınlar. bu karı kaçar artık.

--- spoiler ---