25 Mayıs 2018

the 100 s05e05:

Shifting Sands

--- spoiler ---

.salak saçma işlere tam gaz devam. geçen bölüm ne ara bunlar uzaya gitti geldi? oraları hızlı mı geçtiler? yoksa yapamadılar mı? yoksa yayınlanan sunumda mı kestiler? bilemedim ama çok da önemsemedim. raven ve murphy dünyada idi. az biraz işkence görüyorlardı ama ölmemişlerdi. ne diyeyim bilemedim.

.geçen bölüm füze ateşleyeceklerdi, şu kadar insan kalmış hala birbirlerini kesiyorlar falan filan ya neyse işte. füze meselesinde kitleyen içlerindeki zenciymiş. adam insanlığı öldürmemek adına büyüklük yapmış. raven kitledi demiş, ona da işkenceye geçmişler. sonra bir plan yapıp murphy'i saldılar. füzeler açıldı, mekanı bombaladılar ama bizim mallar füzeden kaçmak için fırtınanın içine girmiş.

.cam kırıkları olan bir fırtına, hepsi kenetlenip octavia'yı korudular. bundan da çok etkilendiler. octavia'nın da abisi ile derdi var. beni eleştirirsen öldürürüm seni demeye getirdi. demokrasi çok gerilere gitmiş. 

.hayat memat olaylarını fazlasıyla yaşadıklarından kafaları iyice kaçmış, bir taraftan clarke'ın ağzı ile ne hale gelmiş olurlarsa olsunlar yaptıklarını takdir etmemek elde değil diyor. bir taraftan haklı da diğer taraftan insanlık kaç kişi kaldı?

.adamlar o kadar çok insan öldürdü ki dizide insan kalmadı. uzaydan insan getirdiler, onlar da suçlu. madencilik yapsın diye göndermişler. bir kısmı hastalanmış, hapçı doktor annemizi ondan istemişler. kendisi hapları alıp uzun süreler çalıştı. bir sonuca varmadı ama içlerinden en malı ile başbaşa kaldılar.

.tabii bir de bölüm bitici bellamy'nin sevgilisi hain ilan edilen karıydı. sürgüne gönderilmişti falandı filandı ama şimdi octavia çok keskin baktı, hepsini öldürüp bitirecekler.

.bu kadar tantana yetmiyormuş gibi, canlılığın ortadan kalktığı her tarafın çöl olduğu memlekette insanın içine kaçan solucanlar çıkardılar. insanı yiyip çoğalıyorlar. bunu olacağı belli iken hepsi etrafında duruyor. adamın karnı patlıyor, octavia'nın koluna giriyor ve clarke kolunu hafif kesip çıkarıyor. ne kadar kolaymış lan bu? strigoi olsa sıkıntı çıkartırdı.

--- spoiler ---