28 Mayıs 2018

lucifer s03e23:

Quintessential Deckerstar

--- spoiler ---

.aslında pek güzel bölüm olmuyordu ama son kısımda coştular. esas karakterlerinden charlotte'u öldürdüler. ölü kalır mı? yukarlardan hikayesine devam mı ederler? yoksa amenadiel geri getirir mi? ne yapar eder bilemiyoruz ama beklenmedik bir anda şak diye ölmesi iyidi. tamamen ölürse, kahraman olursa daha iyi. hem cennete gitmek istiyordu. kısa yoldan gitti işte. daha ne istiyor?

.öldüren mal marcus salağı, kabil o kadar da kötü bir insan değildi diyorlardı. aşırı kötü çıktı. tanrının favori çocuğunu öldürürse mührünü geri alır diye böyle bir şey yaptı. önce yok etmeye çalıştı, şimdi geri almaya çalışıyor.baya salak saçma bir şey oldu.

.bir taraftan anlaşılabilir sayılır. chloe salağı ile lucifer arasındaki muhabbet de aynı şekil ilerliyor. marcus ile lucifer yüzünden ilgilenmiş. hep aklında o varmış, geçen sezondan beri olaylar çorba olduydu.

.şimdi lucifer gereksiz bir polisiye hikayesinde pek de yardım etmeden dedektifin olayı çözdüğünü görünce, sadece elemanı yanında istediğini görerek ilan-ı aşkını edebildi. öpüştüler falan filan ama tam o sırada charlotte öldü. 

.aynı zamanda amanadiel'in kanatları falan çıktı. karıyla baya arkadaş olmuşlardı. hayırlı işler yapacaklardı ama böyle uygun görmüşler. kader işte yapacak bir şey yok. amenadiel gücüne kavuşup belki zamanı yavaşlatsa kurtarabilirdi diye düşünmüştüm ama öyle bir şey olmadı. öldü gitti işte.

.bir de dan ile charlotte pek yakınlaşmışlardı. adam kahroldu falan, onu da güzel hüzünlü yaptılar. normalde ikisi de pek komik karakter ama dramına boğalım demişler.

.salak polisiyesinde de pek bir numara yoktu. kadınlara kötü davranan bir adamın parayla onları susturması, yanına kar kalması. 

.adamı öldürmeye çalışırken de karısını öldüren başka bir katilin hemen yakalanması. hepsini öyle çatır çatır hallettiler. mevzu başkaydı.

--- spoiler ---