17 Mayıs 2018

lucifer s03e21:

Anything Pierce Can Do I Can Do Better 

--- spoiler ---

.chloe etrafında dönüyor dünya, tanrı amenadiel'i bu karı için gönderdiği kısmını işlemişlerdi de lucifer ile yolları kesişsin olayı çok saçma oluyor. sonra mutluluklarını sağlamak için kendi başına test uyduruyor da yardım ediyor.

.bir pierce denen tiple rekabet çok saçma, daha sen bir şey dememişsin kadına neyden bahsediyorsun ki? baştan beri bunla uğraşıyorlar, sonra da tam hislerini açıklayacak eleman evlenme teklif ediyor, kadın da hemen evet diyor. saçmalayıp drama boğacaklar ya böyle olsun istemişler.

.kabil'in mührü silindiği zaten işten vazgeçiyor, artık yaşlanıp ölebilirim demeye getiriyor ama sezon başından beri ölümü aniden arıyordu, bıkmıştı falandı filandı. şimdi mühür çıkıyor sevginin gücüne mi teslim oluyor? burası da pek olmadı ya neyse, esas karakter yapıp öldüreceklerini de düşünmemiştik zaten.

.derken olaylar içinde lucifer kendini görüyor, zaten artık polisiye olayı geyiği büyütmek için yaptıkları çok bariz, normal polisiye yapmıyorlar neyse ki.

.bir tane balerin pat diye ölüyor, yapımcının teki ile ilişkisi varmış da falanmış filanmış. usta ve popüler başka bir balet, başka bir balerini seviyor diye bu karıyı öldürmüş. baya bir saçma yani, aradan çekilmesini sağlamak için başka bir şeyler deneyebilirdi. işte abartmışlar da bol bol sallamışlar.

.esas mevzu da işte hislerini açıklamadan elli saat takla atması, aynı lucifer gibi, adam gidip araba falan alıyor da ben yüzbaşıdan daha iyiyim, onun yaptığının daha iyisini yaparım demeye getiriyor. bölüm ismini de buna yormuşlar, gereksizdi yani.

.maze ile anlaşması lucifer'i süründürmekmiş. pierce öldüğü vakit lucifer'in üzerine kalacakmış, dünyası kararacakmış. şimdi anlaşmadan adam çekildi, kadın devam ediyor. hatta ev arkadaşı olmaya da devam edecek. bu karıya kafayı yedirmeseler iyidi.

.charlotte chennemlik olaylarından amenadiel ile birlikte çalışmaya geçti. kendi çapında komik bir tip oldu. pierce'in peşinden gittiler, suçlular ile iş birliği yapıyor derken yüzük aldığını fark etmediler. hepsi için de çok geç oldu, iyi oldu.

--- spoiler ---