19 Mayıs 2018

legion s02e07:

Chapter 15

--- spoiler ---

.beklentiler çok yüksek olunca keyif azalıyor. adamlar süper giriş yaptı ama gelinen nokta biraz iç karartıcı. bir kere devamlı kapı mekan çekimi var. hadi adamların konsepti böyle oldu diyelim ama dengelemeleri lazım. araya ağaç falan sokuyorlar, mekan değiştirmiş gibi oluyorlar ama çok kısa sürüyor. 

.zaten hikayenin akışı da kendini kaybetti. bir yerlere takılıyor. belki vermek istedikleri mesajlar yüzünden hikayeler akmıyor. bu bölümde toplumsal ahlak meselesine değindiler. kötü olmak mı daha zor yoksa dehşete düşmek mi? gibilerinden bir şeyler söylediler.

.insanların algısını değiştiren siyah ziftli civciv kimin ederiydi? sepetli abimizi az daha öldüreceklerdi. david vaktinde yetişti. hepsinin kulağına kaçar oldu, sonra uykularından uyanıp bir şeyler oluyor diye birbirlerini destekleyip adamı yaratıp kafalı görüp öldürmek istediler.

.zencinin içinden yaratık çıktı, vücudu öldü. zihnini de ağaca aktardılar, bilgisayar gibi bir şey. içinde de başka bir zenci kadın sus işareti yapıyordu. anası mıydı neydi? anası niye sus desin değil mi?

.her neyse mevzu böyle toplanarak artan bir öteki meselesiydi. ona dokundurma yapmak için hikaye içine güya bir şey koymuşlar ama bu ziftli civcivleri kim ne yaptı? neden sepetlinin bıyıklı karıları geldi zenciyi yakaladı, o da diğerlerine civcivi bulaştırdı? bunları anlamak zor. delilik diyerek david kafalarından pık diye aldı ve öldürdü ama ne bileyim daha iyisi olmalıydı. en azından hikaye akışı açısından böyle olmalıydı. david'in kırmızı ekranda dev yaratığı önce küçültüp sonra öldürmesi güzeldi.

.esas olay faruk ile ilgili meseleydi. syd'in gelecekteki haline gitti, mevzu ne diye öğrenmeye çalıştı. adam kendi halinde bir zaman makinası da yapabiliyor. sadece zihinleri aktarıyorlar ama yine de mevzuyu öğrendi. faruk gerekliymiş çünkü david kötü olacakmış. bu da çok gereksiz bir hadise. dizinin esas karakteri mümkünse taraf değiştirmesin arkdaş, yapamıyorlar zaten, üstüne bir de gelecek hikayesiyle birlikte saçma olacak. geleceği değiştirebilir miyiz geyiğine girecekler.

.öncesinde faruk ile restleşmişlerdi. sen çocuklar sofrasına otur diye elemanla dalga geçmişti, çabuk kurtuldu ama yine de faruk'un olayına pek denk değil gibi, nasıl olur da bunu durduracak? diyelim o duruma gelecek, bu sefer de syd mi engel olacak?

.geçmişteki syd, gelecekteki syd. birbirlerini kıskanıyorlar mıymış? o da çok gereksiz salak saçma bir sahneydi. bir de uzatacaklardı az daha.

--- spoiler ---