12 Mayıs 2018

legion s02e06:

Chapter 14

--- spoiler ---

.baş aşağı çakılıyorlar, efsane sezon başlangıcından sonra niye buralarda tırmalıyorlar ben anlamıyorum. vardıkları yer neresi? hadi diyelim büyük kavramlarla güzel bir görüntü şöleni yapmak istiyorlar, bölümde anlatılan tek şey var o da alternatif evrenler, paralel evrenler, gelecek falan filan. 

.son kısımda faruk herkes inandığı gerçeği var eder tarzında bir şeyler de diyor, hadi onu da katarsak tamam diyeceğim de mevzu ne şimdi? david kafayı mı yiyecek? daha ikinci sezonda adamlar sezon kolajı yapmaya kalktı, ilk sezondan bir sürü görüntü, bir sürü kısa kısa olaylar. ne anlatıyor bunlar?

.david'in tercihlerinden oluşmuş sonsuz sayıda bir paralel evren çeşnisi, hepsi iyi güzel ama bir şey anlatmıyor. kardeşinin ölümnden sonra aklına gelen öylesine düşünceler gibi, hepsine kardeşi vardı ama bir anlamı yoktu.

.belki faruk kardeşin yaşasa böyle bir gelecek seni bekliyordu diye hepsini göstermiş olabilir ama öyle bir şey de yok, david kapıda olayı fark ettiği çöküntüde kaldığı sahnede kaldı, koca bölüm bir adım dahi atılmadı. neyin hikayesi şimdi bu böyle?

.ilaç kullanırsa mal olarak yaşlanabilir de bıraktığında polislerle ölebilir de... evsiz olabilir de milyarder olabilir de, böyle bir sürü görüntü. hepsinde süper güçlü, bazısında kontrol edemiyor falan filan.

.şu kılıç ile yaran kızcağız o kadar mı yaşlanmıyor? belki 50 sene sonrasını gösterdiler ama kızcağız aynıydı, hem onların sıkıntıları da vardı, hiç oralara girmediler.

.güzel bir şeyler olacak diye beklerken resmen bir şey olmamaya başladı. halbuki faruk bedenine gidecekti, kız kardeşine falan saldırdıydı. hepsini bir planla yapıor olmalı. gelecekten syd gelmişti?

.şimdi akıl hastanesine kapatılığı zaman bir olay mı oldu? bunun geçmişi ile alakalı bir durum varsa yine tamam diyeceğim ama ne olursa olsun izlerken sıkıldım. bu kadar beğendiğin diziden sıkılınca da insan üzülüyor be.

--- spoiler ---