10 Mayıs 2018

into the badlands s03e03:

Chapter XIX: Leopard Snares Rabbit

--- spoiler ---

.inanılmaz ferah bir dizi, başlayınca insan bir nefes alıyor. bu bölüme özel başlangıç sahnelerinde orta dünya esintilerini anımsatan müzikler vardı. tabii türünü sevmek lazım, başka türlü gitmez.

.yine giriş bölümünde bu asi tavşan mıdır nedir? onun bölgesindeki antremanda kızın ayağı kayıyordu ama o kadar çekim yaptık tekrar etmeyelim demişler. belki de gözlerinden kaçmıştır.

.ardından mekana hemen baskın geliyor. baskından önce de minik yok, bunları ispiyonlayan da ölmeyen teyzemiz. lydia, baronun karısı şimdi yeni vali, eski evine döndü. afyon tarlalarını sordu. oyunları öğrenmelisin diyor tilda'ya...

.tilda ne yapacak onu çok anlamadık, annesi ile yüzleşmeye gitti. arkadaşı mıydı? yoksa sevgilisi miydi? artık gay'liği o kadar çoğalttılar ki doğru gözle de bakamıyoruz. o kızı kurtarmaya ve pazarlık yapmaya mekana giriş yaptı. tam o sırada m.k. malını zorla besliyorlardı. gözü siyaha döndü, sunny'yi falan hatırladı. ortalığı güzelce kattı karıştırdı. hoştu yani. sonra da tilda ile mekandan ayrıldılar. artık sunny ile karşılaşınca büyük kavga çıkacaktır.

.sunny diğer tarafta oğlunu büyücü karıya ulaştırmak için yoğun çaba veriyor. dul'un askerleri bir yolda sıkışmış kalmış. eski bir sokak, evler falan var. bir tek okçu bir sürü insan öldürüyor. nasıl bir manyaksa artık, sunny ikinci seferde ancak adamı yakaladı. eleman da öldürdü. öldürme demişti ama çocukların savaşı olmuş artık bu. göndermeleri de ihmal etmediler.

.bu arada bölgeye yeni naip geldi diye haberler yayıldı. bizim zenciye de ulaştı, şak diye gelir dedimdi ama gelmedi. mutlaka karşılacaklar ama kim bilir ne zaman? adamı zar zor dövdülerdi. tam sahneyi hatırlamıyorum ama bajie de yardım ettiydi, şimdi teke tek mi kapışacaklar ki?

.oğlan az biraz huysuzlaşınca kara göze dönüyor, öyle bebek de korkunç, komik aslında ama güzel.

.bajie ölecek bir kızı özel tekniği ile bacağının kesilmesini sağladı. önceden canlı canlı kesmiyorlar mıydı ki? neyse kız teşekkür etmek yerine küfretti. bu devirde savaşamıyorsan ne işe yararsın ki?

.bölüme özel güzel dövüş sahneleri de koymuşlar. koreografiler bir harika, tadında güzel sahneler, hep böyle devam etsinler.

--- spoiler ---