14 Mayıs 2018

horizon s51e16:

OCD: A Monster in My Mind

--- spoiler ---

.kadın psikologmuş bir kere, sen ne anlarsın lan bu işten? prof olmuş gelmiş bize takıntılardan bahsediyor. çıkardığı tipler birbirinden mal, madem altından kalkamayacaksın niye taktın? onu sormak lazım önce.

.koskoca bölümde sadece korkularının üzerine gideceksiniz geyiği yapıyorlar. bir tane başka prof, dışarı çıkmaya korkan hastasına dışarı çıkmaya zorla kendini demiş, adam ona ne salaksın zaten hastalığım bu demiş ve sinirle dışarı çıkmış, fıkra gibi bir olay ama adamlar bunu tedavi olarak kullanıyor.

.bir tane bilimsel bir şeyler gösterecekler, onda da hayır yok. farenin kafaya ışın göndererek hücreleri kontrol edebildiklerini söylüyorlar ama hepsi kavramsal olarak diyor. biz izlerken farenin davranışında herhangi bir değişiklik görmüyoruz. adamlar beyin hücrelerini etkileyen virüs yüklüyor, sadece belli ışıkta çalışıyor. iyi güzel de ülen bu virüsleri insan beynine almaya hiç izin verir mi? ne çeşit bir bilim kurgu saçmalığı bu?

.yok efendim geçmişten geleceğe takıntılar böyleymiş de falanmış filanmış. düşüncenin kendini bilmesi hali, düşüncelere önem vermesi haliymiş. normal insan düşüncelere bu kadar önem vermezmiş, belki dişe dokunur bir tespit bu olabilir gerisi hikaye idi.

.gözyaşlarına boğulan salak çocuğa hiç acımadım. takıntıdan sandviç yapamıyormuş da şuymuş buymuş. sonra hepsi tedavi oluyor diye gösteriyorlar. ulan yönetimini bulamadıysan hastalığın günahı ne? bak düzgün söyledim anlaşılıyordur herhalde. hem dirseği ile açıp kapanacak bir musluk olduğuna da şükretsin bence. zaten o da saçma ya öyle salak saçma bir şey.

.bir de insanları öldürdüğünü düşünen böyle hastalıklı bir yürüyüşü, duruşu olan kızcağız vardı. ona da yanında ip gösteriyorlar, kadının boynuna doluyor, ahanda böyle üzerine gideriz diyorlar, yetmiyor üzerine bir de sesini kaydettiği, şimdi bu insanı boğdun, öldürdün diye sokakta dolaşıyor. keşke birini boğsa da gülsek, çok saçma bir takıntı zaten, hadi saçmalığını geçtim, çözümü aşırı malca.

.diğerlerini öylesine koymuşlar, sayı sayan, hastalığa takan, hamileyken karnındakinin böcük olduğunu düşünen, bu tarz tipler vardı. hepsi hasta gibi bakıyor ama özel getirmiş gibiler, sen hasta gibi görünüyorsun mayonu giy gel arkadaş gibi, komik de olmamış, bilgilendirici de olmamış. bilenler de aşırı aptallardı. beyin falan kesiyorlar da güya bize anlatıyorlar. takıntılı beyinde geri besleme olayı kuvvetliymiş. çok güzel tespit etmişler sağolsunlar.

--- spoiler ---