27 Mayıs 2018

fear the walking dead s04e04:

Buried

--- spoiler ---

.vay anasını avradını arkadaş, nasıl bir diziymiş bu. adamlar tüketti resmen. bir bölümde tüm sezonu bok edeceklerini anlattılar. şimdi kameralı karı yeni karakter dedik, adamlar dizi içinde dizi yapmaya başladı. kadına hikayesini anlatıyorlar, onların anlattığını yeni bölüm olarak biz izliyoruz.

.hani nick çıkacaktı diziden? ölünce geçmişini izletecekleri belliydi zaten. en azından öldü diyeceğiz ama onu da dedirtmiyorlar. bu malların geçmiş hikayesini kim merak ediyor da ona uygun bir devam hikayesi yazmışlar?

.esas olay morgan'ın da gelişi ile bunların nereye gideceği idi. şimdi bu kadar tip araç içinde hikaye mi anlatacak? intikama gidiyoruz dediler, mevzu oraya gidecek ama bu sefer de morgan ve silahşör ile yolları ayrıldı. bu da salakça oldu.

.silahşör elemanın sevdiceği de bu grup içindeymiş, nasıl bir tesadüfse artık, adını değiştirmiş. belki kadın bu adamdan kaçmıştır, karım falan diyordu ama herhalde bunu da açıklarlar doğru düzgün.

.geçmiş hikayesinde o kadar gereksiz, o kadar aptalca işler oluyor ki artık insan sinirden kuduruyor. ulan mallar, madem yemeğiniz kalmadı çıkın gidin. bulunmaz bir yer mi burası? her sezon elli tane yer bulmadınız mı? adamlar diziye yatta başladı, şimdi yiyecek ekmekleri yok hala stadyumu koruyacağız diye duruyorlar. çok aptalca.

.bir de yemek aramaya çıkan ekiplerin gruptan ayrılma fikirlerini sanki ayrılmışlar gibi anlatım, esas olay ayrılmamız değil, kalmak konusunda destek olmamızdı diyor. bu ne şimdi? ters köşe mi?

.madison salağına ne olduğuna hiç değinmiyorlar. nick onun intikamını alırken öldü, diğerleri de nick'in intikamını alırken ölecekler. gidecekleri yer de silah zulaları imiş, silahlanıp akbabaları basmaya gidiyorlar. bu tipler şiddet yanlısı olmayan tipler değil miydi? neye dayanarak öldürecekler? sadece kaynakları falan kontrol ediyorlardı, saçma bir inatlaşma bir sürü insan ölmüş, çok gereksiz olmuş. bunlar da güya geçmiş hikayesi merak uyandırır diye önce diziye bir sürü yeni karakter getirip, onları oturtup bunların hikayesini anlattırmaya başlatmışlar. olmamış.

--- spoiler ---