3 Mayıs 2018

dark matter s03e10:

Built, Not Born

--- spoiler ---

.mürettebatımızdan android hanımın hikayesi ile gelip şaşırtmaca yaptılar. bu iki özünde insan değil miydi? şimdi üretilmiş bir canlı gibi gösterdiler. androidleri üreten yaratıcı bunu da üretmiş, sonra hafızasını kaybedince böyle olmuş. hatta birliktelermiş. lezbiyenlermiş. bu sarışın kadın bir ucundan lezbiyen karakteri oynuyor. garip yani.

.nanitleri yapan tipleri gösterdiklerinde kaçtıkları yeri de göstermişlerdi. yapay insan üretme, biyolojik kökenden karışık bir şeyler ürettiler diye göstermişlerdi ama bunlar daha farklı anlattı gibi geldi bana, arada bir bio lafı geçti ama tam olmadı sanki, belki ben anlamadım.

.şimdi sırf şaşırtma için android üreten tiplerin ikiyi de ürettiğini ve esas ajandalarının çok farklı olduğunu görüyoruz. makineler dünyayı, hatta evreni ele geçirecek herhalde.

.yetmedi üç'ün sevgilisinin sanal alemdeki zihniyatını alıp android içine koydular. bunun da çok mühim bir şey olduğunu söylediler. en başından beri insani duygular veren tipin planı buymuş herhalde.

.devamlı bir galaksi polisi geldi ama aralarından sıyrıldılar. zaten gezegen görüntüsü olsun, uzay gemileri görüntüleri olsun cidden şaka gibiydi, hiç göstermediklerinde de kötü oluyor, böyle de kötü oluyor. ne yapsalar olmuyor.

.nanitlerle beyin tümörü olan kadını ayağa kaldırdı, şimdi o esas kötülerden olacak. kendi suretinden android yaratmış ama çok iyi bir insan makinelere karşı direnecek. 

.eski anılar meselesini de hiç anlamadık. bunun kafayı sıfırlamışlardı, adam buna geçmişi gösterdi ama kötü şeyler yok. android olmasından fazlası olduğu var, diğerlerinin buna değer vermesi, ikinin daha fazla değer vermesi var. garip yani.

.yaratıcıları kendi suretinde olunca biraz üzüldü. teselli etmek altıya düştü. öyle birlikte takıldılar. geçmiş görüntülerinde dördü de biraz göstermiş oldular. çikolata yeme meselesiydi. üç de sonra özür diledi. android de olsa insansın dedi. karşılığında güzel bir gülümseme aldı ve öyle bitti. 

--- spoiler ---