14 Mayıs 2018

Agents of S.H.I.E.L.D. s05e21:

The Force of Gravity

--- spoiler ---

.şimdi şu gelecekteki yoyo geçmiş yoyo'ya talbot'u durdurun ya da graviton'u kontrol altına alın falan diyemez midi? esas olay bunlar değil miydi? yoksa bunlar defalarca yaşandı derken hakkaten daisy'mi girdi o aletin içine? graviton ile o mu etkileşime girip kafayı yedi? talbot ile ilgili gelecek şimdi mi yaşanıyor? pek öyle değil gibi çünkü olayların kilit noktası coulson mu? yoksa dünya mı seçeneğinde geliyor gibi.

.ellerinde kırkayak serumu olarak bir tane alet var, odyium mudur nedir? onunla birleştirip talbot'u öldürebiliriz diyorlar, mevzu bu. bir tane olduğu için ya dünyayı kurtarıp talbot'u öldürecekler ya da coulson'u kurtaracaklar, pek saçma aslında. ikilemin burada olması saçma.

.belki kırkayak serumuna değil de bunu kullanmaya bağlayabilirlerdi. sonuçta o serumu coulson için bulmuşlardı. onu kurtarmaya çalışmak sonunda talbot'un kafayı sıyırıp dünyayı yok etmesine sebep olabilirdi. böyle devam edebilirlerdi ama yapmadılar. daha basite indirgediler, şimdi talbot'un çocuğunu getirip dünyayı kurtarabilirler. sonuçta çocuğa değer veriyor. böyle bir şekilde çözebilirler.

.bunlar haricinde akışı ve heyecanı pek yüksekti. daisy'yi paketlerken kendisini bir şekilde kurtarabildi. diğerlerini de kurtardı, gemileri bir ara karıştırdım ama ekip çalışması ile koca uzay gemisini aşağı indirdiler.

.deke'in sıfırları bilmesine bağlaması komikti. eleman kendince en komik tip oldu, diğerlerini kurtardı. gelecekten gelmese bu kadar şeyi kimler becerekmiş? may ile coulson öpüşürken de içi gitti, ortamda daisy var diye ona eğildi resmen, böyle şapşal bir aşk hikayesine çevirdiler, daisy'nin haberi bile yok. kendisi pek süper kahraman modunda.

.neyse bunlar uzay gemisini hallederken coulson iyice ağırlaştı, elinden yara mı aldı? yoksa bıçak mı zehirliydi bilmiyorum ama hepsi aynı ana denk geldi. talbot diğer tarafta graviton'a dokunmuş adamı özümsedi. pek sevdiği bir askerdi ama yaptı bunu.

.sonra ailesine gitti, veledine biraz artistlik yaptı, diğerleri gelince kimseye zarar vermedi ama süper kahraman olarak ortamı terk etti, haberleri takip et diyor, dünyayı parçalayacak ama farkında değil.

.ekipler koşturmacadan biz ne yapıyoruz diyemiyorlar, dünya yok oluşa gidiyor, bunlar hala aksiyondalar, nereye vardıracaklar da koca sezonun emeği boşa gitmeyeecek bilmiyorum, sonuçta heyecanla takip ettiriyorlar, ona da saygı duymak lazım bir yerden sonra.

--- spoiler ---