19 Nisan 2018

the walking dead s08e16:

Wrath

--- spoiler ---

.mal carl'ın düşüncelerine bağladılar, zaten mektuplardan sonra mevzu oraya gidiyordu. rick önüne geleni öldürdü ama negan'ı öldürmedi. olacak iş mi? yetmedi bunu bizim temel karakterler arası bir anlaşmazlığa çevirdiler. maggie, jesus ve daryl rick ve michonne'u ya öldürecek ya da etkisiz hale getirecek. belki sürgün ederler ne yapacaklarsa artık önce bulundukları mekanı güçlendirecekler, sonra da işe koyulacaklar. sonraki sezonun kötüsü kendi içlerinden çıkacak gibi yapmışlar da olmadı yani.

.negan ölse herkes mutlu olacaktı. şimdi hapse atıyorlar, ömür boyu ceza veriyorlar, ölümden beter ediyorlar, sonra seni yararlı olarak böyle kullanacağız, insanlar görsün diyorlar. saçma geldi bana. birlikte çalışmak bu değil, carl'ın dediği de bu değil. yani ne yapacaklarını kestirememişler, olabilecek en salakça şey oldu.

.ha yine bir şekilde kurtulmayı başardılar, o kısımda insan seviyor biraz. eugene salağını da iyiler tarafına tekrar aldılar, iyi güzel yaptılar da bunca zaman yaptığı mallıklar yanına kar kaldı. bir de o kadar mermi yapmış, kimse bir el sıkmamış mı? negan'a deneme olarak bir silah sıktırıyorlar, bu kadar mı yani? nasıl olabilir ki böyle bir şey? kazara bile sıkılır yani.

.hadi onu kabul ettik diyelim, bir anda hepsi dağıldı. negan tam hepsini öldürecek derken çil yavrusu gibi dağıldılar. negan kaçtı. rick peşinden gitti, biraz arbede dövüş derken rick on saniye verirsen carl'ın mutlu toplum modelini anlatayım dedi, şaka gibi  yani. negan'ın gözleri doldu. şimdi negan carl'ı sevmiş olsa bile şu haldeyken gözleri dolması negan karakteri için tutarlı bir davranış değildi. iki saniye tereddüt edince de rick boğazını kesti ama ölmedi, ulan madem kestin ölsün işte. negan öldü diye sevindik ama ölmedi. maggie duruma çok üzüldü, delirdi. glenn için hakkı var ama intikam da o kadar manyakça bir hissiyat olmaması gerek. olduğu vakit iyilerden olmaması gerek. maggie'nin kötülere geçmesi de çok saçma bu anlamda.

.her neyse işler bu hale gelince rick'e bir aydınlanma geldi. yakaladığı kurtarıcıları serbest bıraktı. evlerine gönderdi, yeni bir toplum modeli kurdu. bir anda hepsi mutlu mesut yaşadılar. o kadar katiller, pislik insanlar bir anda tarımcı oldu. bu da imkansız yani, mümkünatı yok bu gerçekçi değil. sen o kadar gerçekçi kas, sezon arasına girerken savaş yokmuş gibi takıl.

.morgan desen ayrı mallık, boş yere öldürdüğü adam negan'ın gerçek planını söyleyebilirdi. öyle olsa eugene'nin planı işlemezdi ama yine de ne olursa olsun morgan kafayı böyle yemesi tekrardan başka bir şey değil. çöpçüler kraliçesine geldi, onun mekanı devraldı, karıyı topluluğuna kabul ettiler, onun negan ile macerasını da kimse bilmiyor. negan'ı bir dahaki sezon da kullanacaklarsa bu iş yaş, tepetaklak gidiyor dizi.

--- spoiler ---