11 Nisan 2018

the walking dead s08e15:

Worth

--- spoiler ---

.negan'ın yüzü suyu hürmetine bu sezon hala güzel bitebilir ama zannetmiyorum ki tekrar negan kazansın, bu sezonu da önceki sezon gibi bitirirlerse tekrar olur. negan kazanmazsa da bu bölüm boşa uğraşılmış olur. adam kandıracağım diye dört takla attı, tüm düşmanlarını bertaraf etti ve nihai saldırısını da yapacak, aslında harika olacak ama rick ölmez ki? rick'i öldürebilseler ki karın ağrısı gibi bir tip oldu artık, o zaman dizi müthiş olur. esas karakter negan olarak devam eder. yapabilirler mi? zannetmiyorum.

.dwight'ın yüzündeki ifade çok fenaydı. adamı resmen mahvetti. öldürmekten beter edecekmiş. karısını alıp suratına ütü basmış, daha ne yapacakmış bilmiyorum ama eğer hala yaşarsa bir şeyler bulur.

.esas bıyıklının durumu çok fenaydı. onu da kıstırıp öldürür zannettim ama negan tam bir reyizlik yaptı ve madem öyle kapışalım, o kadar iyi isen sen lider olmalısın diyebildi. normalde simon (bıyıklı) negan'ı haklaması lazım ama tabii boş bir insan değil, boğarak öldürdü. güzel dövüş oldu. kimse de karışmadı. sonra zombi olarak tellere eklendi.

.buna takılmış diğer figüranları hemen indirdiler. onları da uzatmazlardı ama yazık bir sorsalardı bari, adamın peşinden giderken öldürler. esas olay dwight salağı simon'u satarken ne düşündü. nasıl olsa negan kazanacak dedi ama toplamda öyle görmüyor. bir baktı hakkaten öyle olacak. tabii simon salağı kazansa o da kökten  hepsini öldürelim diyordu. belki kendisi hayatını kurtarırdı, o yüzden pişman olabilir ama zaten eninde sonunda ihanet ettiği zaman kaçan kız kurtulmuş, geçen negan sen burda ne yapıyorsun diye kapıyı açıp arabaya aldığı kişi buymuş, o da ortaya çıktı.

.sonuç olarak negan cephesi güzel oldu. rick salağı bir şey yapamadı. sadece mektupları okuma geyiğindeler. carl aslında güzel mektup bırakmış. carl ölmeden önce ersin demişler, hayatı boyunca mallaştı, ölsün ela gözlü olsun demişler. mektubu negan'a da okudu, negan yemedi tabii. hepinizi öldürmem gerek artık dedi ki haklı.

.en başta simon korkutma görevini yok etme görevine çevirip tam kapasite saldırıp başarılı olamayınca artık bir çıkış yolu olduğunu düşünecekler dedi ki zaten aynı şekil düşünüyorlardı, artık hepsi ölmeli yani.

.eugene malını kaçırmaya çalıştılar. daryl karakteri özel olarak bu sezona has mallıklar peşinde, hemen öldürelim bitsin gitsin diyor. rick de artık o moda geçti ya her neyse, elemanı kaçırdılar ama iki zombiye ellerinden kaçtı. bu kadar tecrübeli iki tipin arasından sıvışması, kendini kamufle etmesi falan olmadı yani, tamam sinsi bir tip ama bizimkiler de boş değildi. mermi yapımını hızlandırmak için mazeret oldu.

.bir de amazonların orada gay cephesi var, nasıl bir cümleyse artık bu, bu var. adam aç aç zombi avlayıp ölecekti. karıları ikna etmek için hayatını ortaya koyuyor. son nefesinde ikna çalışmlarında gibi, kalplerini titretti gibi geldi bana, son anda amazonlar ortaya çıkıp işin rengini değiştirebilirler de neye fayda ki? artık sonuca bağlı. negan ölürse bu kadar güzel plan daha güzel bir şekilde karşı plana ihtiyaç duyuyor. yapabilirler mi? pek sanmıyorum. önceki planlarını gördük.

--- spoiler ---