4 Nisan 2018

the walking dead s08e14:

Still Gotta Mean Something

--- spoiler ---

.sezon komple malca işlerle devam ediyor. bundan vaz geçmediler. şimdi bu çöpçüler kralı karı neden negan'ı serbest bıraktı? rick ona yardım etmedi diye mi? üstelik helikopter neydi? onu da göstermediler. bir ya da iki kez helikopteri gördük, adamlar bu kadar insan birbirini yiyor, şunlara bir yardım edelim demiyor da öyle gelip gidiyor. çöpçü karı bunları tanıyor mu? işaret fişeğine mi geldiler? öyle olması gerek ama bu karıyı alsalar ne olacaktı? negan bunu görünce ne oldu? komple salakça oldu.

.adam diyor ki benim suçum değil, tamam değil iyi güzel de, öncelikle kendi adamlarını kontrol edemiyor, o yüzden suçlu, sonralıkla adamları zaten bir tanesini öldür diz çöktür diye göndermişti. yani git konuş uyar demiyor ki? insanlar kaynaktır, herkesi öldürmezdim diyor ama herkesi eziyor, istediğini yapıyor. bir taraftan bir felsefe verelim demişler, diğer taraftan bütün şiddetten sorumlu. bölümün tek ilginç yanı, negan'ın sopası karısının ismiymiş, pek severmiş. şimdi ondan bana kalan hatıra diyor ama bununla insanların kafasını patlatıyor. bu nasıl bir manyaklık bilemiyorum artık.

.neyse negan'ın dönüşte bıyıklının ağzına sıçacak olması sonraki bölümü merak ettiriyor. bir tek ona yaradı, savaş geri kalan kısmı ile devam ediyor. adamlar bir sezon bitmeyen malca bir şavaş yaptı, hepsi mala bağladı.

.güya bizim iyiler artık kötü oldu. kaçan esirleri buldular, keklik gibi yakalandılar, sonra yalanla kandırıp zombilerin ortasında hepsini öldürdüler. uzun saçlı elebaşını morgan özel olarak zombilere yedirdi ve bundan keyif aldı.

.sonra gidiyor da henry mal oğlanına abinin intikamını aldım diyor. o salak oğlan da zaten her şeyin sebebi, kaçan esirler bunun yüzünden kaçmıştı. sopasını zombinin tekinde buldular, carol öldü bu oğlan diye üzülürken canlısını ağaç kovuğuna saklanmış şekilde buldu ve kurtardı. neye yarayacaksa artık. carl'dan sonra mal oğlan eksikliği vardı, onu tamamlıyorlar herhalde.

.rick mektubu okuyamıyordu. carl birlikte yaşayın mesajı falan verdiydi. bunlar yannlarına gelecek adamları bile öldürüyorlar. kimseye güvenmediğinden bunca zaman kötü olduklarından haklı olabilir ama bari kandırmasaydınız arkadaş.

.morgan'ın halüsinasyonları da ortaya çıktı. neye fayda edecek ki? rick salağı ile biraz sohbet ettiler. adam öldürmesin diye kendini tanıtmak durumunda kalıyor. morgan'ın da psikolojisinden sıkıldık, her şeyinden sıkıldık. bu kadar izlenen bir dizide insan niye böyle şeyler yapar anlamıyorum. 

--- spoiler ---