14 Nisan 2018

the terror s01e08:

Terror Camp Clear

--- spoiler ---

.olaylar beklenmedik şekilde gelişti, bir bakıma iyi güzel de en çok takıldığım nokta, bunlar infaz için toplaştıkları vakit, sisin ortasında arkalarını koruyacak nasıl kimse bırakmadılar? o canavar kardeşimiz nasıl aralarına dalabildi? biraz saçma olmadı mı? kaptan francis bunu nasıl öngörmedi? her şey karman çorman oldu şimdi?

.pis gay'in son yaptığı iş ortaya çıktı. kaptan mevzuyu fok etinden hemen kanıtladı. baya da iyi sahnelerdi. ne olacağının belirsizliği falan güzeldi. adam güzel de toparladı. iyi güzel idam edecekler derken uzun bir konuşma yapıldı. hickey salağının söyledikeri tamamlanmadı ama francis'in ilk bölümlerde istifasını yazıp kaçmasından bahsediyordu sanırım. zaten kaptan vardı, bu durumda çok mu garip yaptığı? kaptan gidince adam başa geçti ve hepsini kurtarmaya çalışıyor işte.

.adamın nasıl biri olduğunu görüp peşine takılan malların hepsi ölmesi gerek. başka türlüsü insanın içini rahat ettirmez. eskimo'ları sadece diğerlerinin gözünü boyamak için öldürttü. kendi adamlarını insan gibi öldürmemiş. mahvetmiş adamları, öyle böyle öldürmek olamaz. sırf bunu görüp bir şeyler yapmaları gerekirdi. çok saçma oldu bu açıdan.

.silahları daha iyi kontrol etmeleri de gerekiyordu. silah dağıtıma başlanıldı, diğerleri zaten gruplaşmıştı. adam liderlik yapıyor, hepsine emirler falan da veriyor. garip hakketen, zorda kaldıklarından böyle belki ama kurtulacaklarını nasıl düşünüyorlar? gerzekler yerli dilini bile bilmiyor ki?

.dilsiz karıyı devreden çıkardılar ama o gittikten sonra yaratık geldi saldırdı, o böyle gelince sandık ki yaratığı kontrol etti, bir daha saldırmayacak. bu durumda mevzu başka olacak.

.şimdinin ikinci kaptanı yaratığı öldürmeye yaklaştı ama beceremedi. onun da hastalığı artmış. francis'e bir sürü itiraflarda bulundu. babası belli değilmiş de şuymuş buymuş. öyle bir şeyler. sadece john'un yararına iş yapmış, bir bakmış kaptan olmuş. şimdi buralarda çürüyorlar. nasıl bir görev anlayışı onu da anlamıyorum.

.geriye ne kadar insan kalacak ve başlarına ne gelecek? çok fazla bir bölüm kalmadı. çok fazla insan öldü. biraz saçma oldu ama diğer taraftan bu kadar adamla da gitmezdi, bir şekilde ölecekti artık, öldüler kalan sağlar birbirlerini yesin artık.

--- spoiler ---