8 Nisan 2018

the terror s01e05:

First Shot a Winner, Lads

--- spoiler ---

.biraz buruk, biraz gururlu bir haller yaşandı. francis sonunda içkiyi bırakma kararı aldı da adam en sevdiği ikinci adamı boş yere geminin üstüne gönderdi, eleman da yaratıkla kapıştı. bacağını kaybetti. daha kötüsü de olabilirdi. adam yalnız sağlammış.

.kafa kafaya geldiler, yaratık niyeyse bunu takip etti. üzerine biraz ateş attı. hızlı düşündü, o soğukta güzel uyguladı. hayatta kalanlardan biri olabilecek mi bilmiyorum ama diğer adamlara göre kıyaslarsak çok iyi olduğu bariz. diğerlerini keklik gibi kafadan kopartıyordu.

.canavarın üzerine top attılar ama yine ölmedi. öldürseler de kurtulsaydık. tek canavarla korku filmi olur mu bilmiyorum. güzel geriyorlar da pek bir numara olmuyor. esas gerginlik kurşun kaynaklı hastalıkları olacak. onu da goodsir keşfedecek galiba ama garip işte. adam bunca işin ortasında hala bir bilim insanı gibi takılıyor. helal olsun ona.

.esas eskimo karıyla meseleyi halledeceklerdi. onu sorguya aldıkları anda yaratık da tepelerine bindi. karıyı biraz zorladılar. kendi çapında bir şeyler de söyledi ama ne dedi ben anlamadım. niye ölmek istiyorsunuz falan diyor. ulan nasıl öldürebileceğini söyle diyor. herhalde öldüremezsiniz. boş yere ölmeyin demeye getiriyor ama garip işte. bir de kendisi özel bir ruhmuş, hayvan görünümündeymiş. doğayı koruyor herhalde. 

.tabii niye babasının bulunduğu deliğe kaptanı attı, onu da açıklamadılar. imdb bilgileri de yanlışmış. birinci kaptan hala dizi kadrosunda değil credit only falan demesi lazımdı. adamı geri getirirler mi bilmiyorum. baştaki anlatımda gemiden kurtulanlar içinde saymışlardı ama ölmediyse nasıl yaşadı onu da güzel anlatmaları lazım.

.bir de karın ağrısı gibi gay oğlan var. eleman sinsi bir tip, içerden devamlı bilgi toparlamak istiyor. subaylar ne yapıyor öğren diyor. hepsinin hayatı tehlikeye girince bir isyan başlatırlar, bu eleman da başları olur gibi geliyor. zaten kırbaçlandı, bir sürü kin güttü. fena olacak sonu bu işin. belki alkol arınmasında bile olay çıkabilir. alkolden arınacak çok uygun zamanı buldu. zaten viskisi de bittiydi.

.ikinci kaptan içki şişesi kayıp diye ortalığa daldı, sanki yaratıktan önemli arkadaş. muhabbeti böldü, zaten bir şey anlayamadık. yaratık saldırdığı vakit de kadın kaçtı zaten. neye faydası var anlamadım. adamlar bir şey de beceremiyor. öyle zehirlenip ölecekler herhalde.

--- spoiler ---