30 Nisan 2018

the expanse s03e03:

Assured Destruction

--- spoiler ---

.yine iki saat ayak üstü sohbetler, dünyalar birbirini kırıyor geçiriyor. bunlar hala yok kahve makinasını kim kırdı, yok arkadaş olur muyuz falan filandalar. gereksiz sohbetler, kadının avasaralla mıdır nedir adı, durumu anlattı hala savaşı durdurmak için bir şeyler yapmıyorlar. io'ya gideceğiz diyorlar, tamam io'da da önemli işler oluyor ama mevzu bu mu yani?

.toplamda çok büyük bir hikaye yok, hatta hikaye yok ama adamlar kendi aralarında devamlı bir çıkar çatışması yapıyorlar. bilim kurgu yerine siyasi dizi bu. dünyada bir tane başkan yardımcısı, savaşçı dalavereci bir tip, başkanı kandırıyor, sonra salak saçma muhabbetler.

.marslılar dünyanın etrafına füze sistemleri yerleştirmiş, adamların neyden kaçındıklarını anlayamıyoruz bile. salak saçma bir muhabbet dönüyor. başkan yüzde yüz şans yoksa ateş emri vermem diyor. bir süre geçiyor sonra ateş emri veriyor. beş tane uyduya ateş ediliyor, birinin ateş edilmesi gecikiyor, geç vurulduğu için uydudan dünyaya füze atılıyor, şak diye 2 milyon insan ölüyor. tabii bunları sadece ekranda görüyoruz.

.dünyanın olayını yansıtsınlar demiyorum ama başkan önce tereddüt etti, şimdi tereddüt etmedi o yüzden insanlar öldü diye bir muhabbet de yok ama yeni gelen danışmana böyle anlatıyor. ne sinsi bir adam bu, uyuz adam.

.marslılar niye böyle bir şey yapmış? çok ayıp etmişler. durduk yere 2 milyon insan öldü, şaka gibi oldu. bu bir fiyasko deyip soruşturan kimse yok. herkesin yaptığı yanına kalıyor. bir tek kanıt var bizim iranlı karıda, onun da bunlara ulaşması sezon sonunu bulacak.

.spartacus haini bu seride ağır adam rolünde, tabii yine masumu öldürdü ama biraz üzüldü. bunun kaçış kapsülünü buldular, sorgu için aldılar. geminin zenci kaptanı amiral tarafından devre dışı bırakıldı. zaten elektrik kesintisi muhabbetine adamla özel görüştüler, durumları bilen az sayıda insan var.

.bir de io'daki durum var. çocuklar üzerinde deney yapan paralı tip artık yapmayalım diyor, doktor olan it yapalım diyor. kendi türünden minik bir kız bunla konuşunca yüreği mi yumşadı? ulan baştan yapmasaydınız zaten, ne alaka yani? elemanın teki özel güçler edindiydi, sonra gözler mavileşti yamuldu kaldı. hepsi öyle olabilir. hay sizin yapacağınız protomolekül muhabbetini dedim sonunda. ulan uzaylı hikayesi yapacaksanız venüsten yapsanıza.

--- spoiler ---