21 Nisan 2018

the expanse s03e02:

IFF

--- spoiler ---

.bölüm hızlı geçti de ne anladık dersek yine yarım yamalak. güneş sistemi ufak mıydı da bu arkadaşlar şak diye birbirlerini buldu, orası çok acayip. açıklamak da istemediler ama esas karakterlerin uzayda birbirlerini bulması bir taraftan iyi diğer taraftan yok artık daha neler dedirtti.

-savaş sahneleri güzeldi, bunların şaşırtmacaları saldırılarını da beğendim. savaş ortasında alet kutusunun açılıp hayati risk geçirmeleri, oksijen hortumunun çıkması ve amos tipinin doktora yardım etmesi de iyidi. normalde hayatını tehlikeye atmaz ama bu sefer attı. karakterler biraz garipleşti. hepsi hem de.

.çocuğunu aramaya ara verip bu marslı yardım çağrısını yanıtlamış oldular. böyle yaparak dünyaya savaş açtılar, gemileri ile kapıştılar. geminin içinden çıkan da üst düzey dünya yöneticisi, elinde komlo teorilerinin ispatı. savaşı sonlandıracak bilgiler var. tabii bunları yetiştirebilirler mi? bir sürü insan zaten birbirlerini öldürdü. 

.dünyada yeni bir tip getirdiler. dünyanın liderinin tanıdığı bir lezbiyen papaz. böyle bir karakter yaratmışlar. kendisi revoluiton dizisinden tanıdığımız bir tip, lost da falan da oynamışmış. yine gereksiz bir rolde, yine diziye bir karın ağrısı katacağı kesin. protestocuya insanca muamele ediyor da falan da filan da.

.iranlı karının g kuvvetine dayanamaması falan iyidi de ölmemiştir herhalde. marslı denizci karıyla muhabbetleri de iyidi. baştan sonra kaçış yapmışlar. üçüncü bölümde ortalarda kaldı. bütün sezon bu kadını böyle süründürecekler mi?

.jupierin io uydusunda araştırmalar yapılıyor. çok özel genetik hastalığı olan bu yeni botanikçi doktorun kızı dahil çocuklar üzerinde deneyler yapılıyor. protomoleküle bağışıklık göstermişler, oradan kontrol etmeye çalışıyorlarmış. en azından ben bu kadarını anladım. ilk zengin tip iptal ettiydi, sonra devam et dedi. bizim ekip buraya gelip ortalığı dağıtacaktır.

.şimdi beklenti iranlı kadının savaşı sonlandırması. bunu becerebilecek mi? en azından senaryo açısından bu beklentiyi sağlayıp üzerine protomolekül ile bir uzaylı muhabbeti yapsalar çok daha tatlı olacak. bu dünyalı ve marslı kavgası komik oluyor bir yerden sonra. şimdi kimseden taraf olmayan, dünyalı marslı ve kuşaklının içinde bulunduğu bir gemi güneş sisteminin barışı için yol alıyor gibi bir anlatım yaptılar. tabii kimseden taraf olmayınca diğer herkeslerden biri bunları anında yok edebilir.

--- spoiler ---