15 Nisan 2018

supernatural s13e18:

Bring 'em Back Alive

--- spoiler ---

.bütün esas oyuncuları aynı bölüme kattılar, lucifer'in son hali bir harika. adam şeytan çıkarmaya müdahale edip ders veriyor, sonra insanlar dırdır etti diye onları öldürüyor. tanrının propaganda yapıp ismini lekelediğini söylüyor. hepsi bir bakıma doğru, bir bakıma komik, bu tür muhabbetleri hep sıkıştırıyorlar, hepsi de tabii lucifer ile ilgili. adamın tipi olaya çok iyi gidiyor.

.melek de yaratamıyorsa ne yapacak? onun plan baya bir yarım kaldı. diğer hikaye ile birleştirmeleri lazım. zaten sanki normal bir şeymiş gibi boyutlar arası kapı açıyorlar, öylesine kullanıyorlar ve elleri boş geri dönüyorlar.

.ketch geride kaldı, mary için mi yapıyor bunları? ellerindeki kanı biraz temizliyormuş böyle, karakterin bu kadar tersine dönmesi pek kabul edilemez. en sevdiklerini, yakınındakileri öldürmüş bir adam şimdi dean'i tedavi ediyor, diğer tarafta yardımcı oluyor ve kendini feda ediyor.

.eureka'dan hatırladığımız hatun kişisi, ölmüş gitmişti ya şimdi diğer boyut geyiğine onu da getirdiler. geçtikleri vakit bunu yakaladıklarını görüp, annesinin yerini biliyor diye takip edip kurtardılar, halbuki alakası yoktu işte. ölmesini istemedi ve kurtardı, sonra bir işe yarar ama yine de çok saçma oldu.

.en başında jack ve anasını bulup çıkartabilirdi. bir gün çabuk geçti, bir işe yaramadı. diğer tarafta da gabriel'i düzelttiler ama adam bıraktı gitti. ellerindeki öz de işe yaramadı. tek iyi tarafı düzeldikten sonra asmodeus'u güzelce kızartıp öldürdü. beyaz takımlı sakallı salak artık yok, inşallah ölmüştür. çok kasıntı bir karakterdi.

.şimdi geldiler, elde var sıfır. yine kapı açma sorunları var. diğer tarafta jack kaçtıysa niye kapı açamıyor? bunca zaman niye bir yol bulamamış. mary niye yardım etmemiş. bobby'yi falan görecekler mi? toptan ölüleri bir şekilde geri mi getirecekler böyle? nereye gidecek de saçmalamayacaklar bilemiyorum. bu sezon iyice karman çorman oldu. adamlar o kadar karakteri öldürünce geri getirmeden edemiyorlar.

--- spoiler ---