2 Nisan 2018

Orphan Black s05e10:

To Right the Wrongs of Many

--- spoiler ---

.herhalde finali yaptılar, kurtulduk diziden. zoraki izliyordum. belki iki üç sezondur böyleydi. ilk sezondan sonra beni baymıştı. bir şekilde izlettiler kendilerini, enterasan sayılırdı işte. tek oyuncunun bu kadar uğraştığı bir dizi olarak belki saygısızlık etmemek gerek ama yine de olsun.

.adamlar finali hızlı bitirdi, bölümün yarısına mutlu aile çekimleri yapalım demişler. üstelik klonların tam listesini falan getirdiler. 247 tane varmış bunlardan. tüm dünyaya yayılmışlar. ne akla hizmet bu kadar ürettilerse artık, orasını sorgulamadık. hepsini aşıladılar, hasta olan kalmadı. tüm klonlara mutlu mesut bir hayat oldu. çok mutlu olduk anasını satayım.

.öncesindeki olaylarda da pek bir şey yoktu. helena doğuracaktı. ortamdan kaçtılar ama bodruma kadar ilerleyebildiler. sarah aletler bulmaya yanından ayrılınca, karıyı psikopat kadın doktor buldu. kafa kanlı ama hala bebeği doğurtacak.

.neyse ki art geldi diyemedik, onu da yakaladı. helena'nın elindeki tornavidaya kaldı olaylar. bebek geliyor, kan geldi şu bu derken karıyı kandırdılar ve öldürdüler. bu kadar.

.p.t denen adam da sarah ile hesaplaştı. adam önce kendi doktorunu söyleniyor diye öldürdü. sonra güya doğan bebekleri paketleyeceklerdi ama olmadı. işlemlerin yapıldığı mekanda adamın başının ezilmesini uygun görmüşler. pat diye de öldürdü hani. karambole ateş etti, vurulmuş meğer. böyle bir final uygun gördüler. bunca zaman canları çıktı ama böyle kolayca öldürdüler.

.olaylar bittikten sonra sarah pek kendine gelemedi. zaten bebek doğumu meselesini s'in bunun doğumuna yardım ettiği görüntülerle birleştirdiler. sonra evden kurtulmak istedi ama kurtulmadı. kız kardeşleri konuşarak destek oldu. mutlu mesut koca bir aile oldular işte.

.helena'nın ikizleri komikti. mor ve kavuniçi diye iki isim vermiş. çoraplarına göre böyle yapmış, bölüm sonuna doğru gerçek isimlerini verdi. en iyi tipleme helena idi zaten, onu da böyle güzel şekilde bitirmiş oldular.

--- spoiler ---