26 Nisan 2018

legion s02e04:

Chapter 12

--- spoiler ---

.koskoca bölümü syd'e harcamalarının bir nedeni olması gerek. yine de bölümü beğenmedim. bir kere tekrar eden döngülere müziği bas bölüm geçsin gibi olmuş. zaten çektikleri görüntüleri tekrar koyunca da bu hissiyat geçmemiş.

.üstelik anasının bedenine girip anasının sevgilisi ile sevişmesi başka bir mutant filminde ya da dizisinde yapıldıydı. hangisi olduğunu hatırlamıyorum ama özel güçlüler furyasını takip eden biri mevzuyu net hatırlar.

.üstelik anlatmak istediği bu da değilmiş. tamam çok çirkin bir insanmış, veletken insanlara yapmadığını bırakmamış, ahlaksızmış ama öpüşemediğindenmiş. mevzu aşk değilmiş. aşk bizi kurtarmaz diyor, savaşmak kurtarır diyor. aşk için savaşmalıyız diye de ekliyor.

.bölümün en iyi dialogu, yan benimle kısmıydı. o yüzden ahlaksız insanları tanrı çok severmiş çünkü ateşi daha parlak yakarmış, yakmayı seven tanrı için benimle yan diyor, güzel bir göz teması ve gülümsemeden sonra anlaşıyorlar, birlikte çıkıyorlar.

.dışarda işler karışmış. faruk'un içinden karı çıkmış. içe kaçan kaçana işte. nasıl kurtulmuş olabilir ki? faruk kesin bir şeyler yapmıştır. bu bir ataktır, sıkıntı çıkacak kesin ama ne olduğu belli değil.

.esas hikayeyi unuttular, labirent meselesi gibi de yapmadılar. bunlar niye içerde kalmış? keşiş ölünce hepsi kurtulmuş bir tek bunlar böyle kalmış. ne olduğunu da açıklamadılar, bilemediler de öyle bir bölüm yaptık ama açıklamamız yok demeye getirdiler.

.syd'in içinde sıkıntılar büyükmüş. temas edemeyerek geçen bir hayat, tamam ona da lafım yok ama ne bileyim dizi için ne ifade ediyor? gelecekten mesaj yollayı faruk'a yardım et diyorsa önemli bir şahsiyet olacakır. ne özelliği var ki bu anlamda?

.görüntüleri haliyle güzeldi de işte bir yerden sonra baydı. tek bölüm için american horror story ve whispers'dan tanıdığımız kadın anne rolündeydi. çok fazla bir şey yaptırmamışlar ama yine de garip işte. adamların bütçe geniş olunca saçmışlar savurmuşlar.

.üstelik üç bölümdür olan gerçeklik sorgusu ve belgeselimsi görüntüler de yoktu. bu bölümü daha saykodelik döngülü dünyalarda geçirelim demişler ama ben diğer bölümler kadar keyif almadım.

--- spoiler ---