20 Nisan 2018

legion s02e03:

Chapter 11

--- spoiler ---

.gerçek kesiti anlatımları aslında çok iyi, nerdeyse belgesel gibi. şimdi bize hastalığı düşünerek bile hasta olabileceğimizi ve bunun bulaşıcı olabileceğini anlattılar. hem de placebo etkisinden yola çıkarak bir sürü oyuncu, figüran ile birlikte yaptılar bunu. güzel oldu aslında, gerçekliği büken iki büyük gücün dizisi için güzel seçim.

.david hala faruk'u öldürecek araç olarak görünüyor. adam ona yardım ediyor, keşiş bunun farkında ama kendini attı aşağı, şimdi ne oluyor diye kafalar karışabilir. adamların amacı da bu ama esas hikaye şu siyah civciv iskelotoru olması gerek. zencinin kulağından girdi, onu devam ettirmediler. bir şekilde her bölüme sokmaya başladılar. bir şey olacaksa ona bağlayabilirler.

.bağlamasalar da anlatım yaptık derler çok fazla bir şey olmaz. bölüm için eksik olan geniş çekimlerdi. çok fazla dar alana hapsoldular, bir iki çayır çimen gösterdiler ancak o kadar oldu. gerisi tesisteki sallanan lambalardı.

.keşiş'in hikayesini biraz gösterdiler. bunlara faruk'un cesedi geldiği zaman yumurta gibi bir tabutta manastırlarının altına gömmüşler. bir zaman sonra tabuttan sesler gelmiş, bir çoğunu delirtmiş.

.şu ağız tıkırdatma olayı keşişten kaynaklanıyor dedi, eğer faruk abiye güvenirsek böyle anlatıyor, manastırda olanlar neydi orası da karışık, orada tıkırdatma olayı başlamış ve şişko mekandan ayrılmış. bunu kendisi mi yapmış? onun gittiği yere bulaşıyor diye gösterdiler ama başlangıç tabuttan da olabilir. hala belirsiz yani.

.neyse gelmiş buraya fukiyama abimizi falan kontrol altına almış, diyor ki öldürün, adam tabutta hala yok edecek silahtan bahsediyorlar. yakmayı falan denemişler mi acaba?

.derken david bunu alıyor çatı katına ışınlıyor, orada biraz muhabbet. gemişi anlatma ve sonra syd'in durumunu görüş, kafasına giriş ve bölüm burada bitiyor. kadının başına bir şey mi geldi ne oldu? devamlı gelecekteki hali bir şeyler anlatıyordu. hurry diyormuş. h'sinden bile anladık, o derece belli ettiler.

.gelecek haline güvenmedim, zaman çizgisini bozarsan gelecektekini öldürürsün dedi. zaman yolculuğu hikayesi yapmamalarını temenni ediyorum, hem çok yapıldı hem de yapacak bir şey yok, aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık.

.içiçe yaşayan kardeşlerin durumu da vahim. kızı kendi başına hayata hazırlıyor. yemek ve sıçmak ile başladılar, sonra kız kafayı yedi ve adam onun içine girdi. gücü falan da yoktu ya david gelecek de kurtaracak.

.yaşlı kadının dünyası çok karanlıktı, en çok onla uğraştılar. david daha güçlü değil miydi? onu da çok anlamıyorum. ayak işlerini yapıyor gibi ama sonra bir bakıyorsun hepsini düzeltiyor, kafasına göre ayar çekiyor. 

.bir de esas tesisin başındaki japon çok güçlü demişlerdi. keşiş keklik gibi yakalamış onu, biraz saçmaydı bunlar ama çok fark etmez. adamlar her türlü güzel iş yapıyor. devamını bekliyoruz.

--- spoiler ---