12 Nisan 2018

legion s02e02:

Chapter 10

--- spoiler ---

.ziyadesi ile karıştırdılar ama diğer taraftan da basitleştirdiler. syd gelecekten geliyor david'i uyarıyor. salgın varmış ve bunu faruk engelleyebilecekmiş, ona yardım et diyor. tabii david bu olmdan önce öldürmüş. bedenini bulduğu vakit onu öldüremeyecek herhalde, mevzu bundan ibaret.

.bunu güzelce paketleyip anlatıyorlar. gerçeklik hakkındaki kesitleri bir harika. bu sezon araya felsefi bölümler dizayn etmişler. renkleri tersine öğrenen bir oğlan var, sonunda eziliyor. gerçeklikte anlaşmalıyız yoksa eziliriz demeye getiriyorlar. bir anlamda haklılar ama işte çok karambole getiriyorlar.

.esas olay faruk tipini görmemizdi. farsça mı konuştu? karışık dillerden güzel betimlemeler yaptı. kendini tanrı olarak gören biri ile nasıl pazarlık yapabilirsin ki? bedenini bulmak için ilk pazarlıkta kimseye zarar gelmeyecek demişti. bir sürü figüran katlettiler, neyse ki onun hesabı soruldu. tekrar söz alındı, uyacağı ne malum ama işte en azından umursadılar. figüranları koruma ve yaşatma derneği adına sevindim.

.bu japon başkan ve bıyıklı kızlar david'in halini nasıl fark edemiyor? her şeyi görüyor gibi gösteriyorlar. yüzde 67 ihtimal ile david yalan söylüyor diyorlar ama pek bir şey çıkmıyor. yüzü yanık eleman da bunu ayak üstü sorguluyor ama ondan da bir şey çıkmıyor. bölüm 3 içersinde bunlar iş çevirecek. sanki ilk sezondaki kötü tipler bunların amirleri olacak, bunlar da esas kötü denilene yardım edecekler. sebep de işte gelecekteki salgın için faruk'a ihtiyaçları varmış.

.bir de yaşlı kadın çekilmiş köşesine, kaç bunlardan hayatını yaşa, bulutları izle diyor. dünyayı sen mi kurtaracaksın diyor ki aslında komple haklı. bunları anlatırken isadan daha büyük şarkısına göndermeyi düşünüyor. güneşim ve ayım diyor, faruk da haklı şimdi gücün varsa kullanırsın.

.ilk sezonun esas kötüsünü vücudunda taşıyan kız artık içerden çıkmak istiyor. bedeni ölmüş ama yeni bir tane yaparsın diyor. öldükten sonra bana döneceksin gibi konuştu ama pek de yardım edecek gibi değil. camdaki lekeyi siler gibi gerçekliği değiştirmesini sevdim.

.gerçek bir tercihtir diyorlar. sonunda syd'e mevzuyu açıkladı. çatıda kedi olmuş güvercin avlamış yalanıyordu. kedisiyle vücutları değiştirip rahatlıyor herhalde. o da ayrı bir kafa ama gelecekten gelen syd'e bu kadar güvenerek iyi mi yapıyorlar?

.tekrar çemberin içine girerek gelecekteki ile görüştü. ilk sezon sonundaki küreyi de bu gelecek syd'i göndermiş diyorlar. buralar hala komple karışık, neyin ne olduğu haliyle belli değil.

.iç içe yaşayanların dramı da büyük oldu. faruk merkezi vurduğunda bu eleman karşısına çıktı. yara almadan kurtuldu derken, kadın adamın içinde yaşıyordu ama iç içe kaçalım derken adam kadının içine kaçtı. bunları böyle anlatmak bile dizinin ne kadar saykodelik olduğunu anlatıyor herhalde.

--- spoiler ---