24 Nisan 2018

into the badlands s03e01:

Enter the Phoenix

--- spoiler ---

.kısa bile olsa bir özet geçmediler, neler olduydu? bir sürü şey olduydu. veil miydi neydi? o karı öldüydü. sunny oğluyla kaldıydı. şişko çanaklı bir yere geldiydi, azra mıydı neydi? öyle bir yere sinyal gönderdiydi, gerçek mi değil mi belli değil. quinn miydi neydi? yamuk yumuk konuşan abimiz sonunda öldüydü. 

.böyle bir dünyada dul üstün gelmiş gibi, dul zaten işleri genişletip baronları öldürdüydü. bunu sıkıştırdıkları bir ara bu hadiseler olduydu. şimdi bir tanesi hariç hepsini öldürmüş, toprakları genişletiyormuş ama hala eşitlik gelememiş. böyle bir dünyadan başlattılar.

.dul hemen aksiyona geçti, sunny'nin elini kestiği zenci sakallı kırpıcı elemanı kadrosuna katmak istedi, onunla ölüler diyarı gibi bir yerde kulenin tepesine kadar bir dövüş gerçekleştirdiler, ninja edalarını yesinler. güzeldi.

.tilda kaçtıydı, o da quinn'in eski karısı mültecilere sığınak inşaa etmiş. eski baron karısı yeni kanaat önderi tarzında bir şey olmuş. tilda yiyecek bulmak için anasının tedarik zincirine saldırdı. iki kamyonu devredışı bıraktılar, gayet güzel sahneydi.

.kamyonun içinde bizim şişko var, yine yakalanmış götürülüyordu. iyi kurtardılar derken yolları ayrılacaktı ama sunny'nin oğlan hastalandı. ateşi çıktı, peşinde ödül avcıları biraz kan revan falan derken bu mülteci kampına geldiler.

.oğlunu hemen şifacı karıya bıraktı, yıkadı mıkadı ama kanını alayım derken gözler karaya döndü. şişkoyla da o ara karşılaştılar. bu kadar küçük ortaya çıktığını görmedim dedi. artık nasıl bir oğlan olacaksa şimdiden böyle oldu. tabii büyüdüğünü görür müyüz? yoksa velet haliyle ortalığı kırıp geçirir mi bilmiyoruz. hem niye bu kara gözlü oldu ki?

.çorak topraklar evreni olarak zaten açıklamalar hala yok, azra nedir? pusula nedir? şimdi bir şişko zenci çıktı, iki kara gözlü kardeş ile birlikte ortalığı kana buluyor. biraz peygamber edası var. insanları doğruya çağırıyor ama biraz kanlı. oku iki parmağı ile tutup kırma sahnesine hasta oldum, güzel yapmışlar.

.bütün diziyi yeşil ekranda çekiyorlar herhalde. ne olursa olsun değişik ve güzel görünüyor.

.mk salağı kendini afyona vermiş. zindan içinde ama iki kızla birlikte takılıyordu. dul bunu ikna etmeye çalışıyor ama kendisinin kara gözleri en son bundan kaçtıydı, hala kendini o kadar kesmesine rağmen gelmemiş, aman da çok mühim bir olay. gebersin gitsin şu karın ağrısı velet. sunny'nin veledi çabuk büyüsün. uyusun da büyüsün, kara gözlü kırma bebek. anne zenciydi, nasıl bu kadar beyaz velet oldu? onu da sormak isterim.

--- spoiler ---