3 Nisan 2018

dark matter s03e08:

Hot Chocolate

--- spoiler ---

.adamların ızdırapları bitmiyor. şimdi de blink drive için herkesler bayıldı kaldı. bilinçleri başka aleme falan geçti herhalde. devamlı bir sıkıntı, devamlı bir hallerin gelmesi insanı bayıyor. zaten savaş nedir, kim hangi taraftadır o hiç anlaşılmıyor. hadi savaş görüntülerini yapamıyorsunuz, bari haritada falan gösterin de anlayalım lan.

.android'de bir gariplik vardı. o dört numaranın bunlara dalmasıymış. bir tane gemiye bağlanan tip, eskiden yarı biyolojik yarı mekanik olan battlestar galactica modeli bir tip gibi bir adam göstermişlerdi. sıkıntılı biriydi. o android'i ele geçirmiş. ele geçirdikten sonra da pat diye gemiyi ele geçirdiler.

.yine beş günü kurtardı. sarah'ın da yardımı ile oldu bu iş ama bu veledin herkesi kurtardığı kaçıncı bölüm. hepsini pat diye yakalatınca kodlarla oynama velede kalıyor. blink drive'ı da hemen almış eline. bir tane kart arkadaş, dünyanın buluşu tek karta nasıl indirgeniyormuş ki?

.neyse dört ile biraz sohbetli dövüş, nyx'i öldürmediğini söylemesinin ardından hepsi yakalandı. gemide bağımsız işçiler de vardı. işçi sendikası başkanları gibi bir şey herhalde. şirketlere baş kaldrmışlar, onlarla takılırken yerleri öğrenilmiş ve saldırıya uğramışlardı. içerden biri haber ediyor dediler ama hiç üzerine gitmediler. öldürülen adamı da android öldürmemiş, o hikayeyi niye yarım bıraktılar hiç anlamadım.

.derken olaylar bir yere gitmedi işte. güya raza ele geçirilecekti ama android bir iki önlem almış. sonra android'i kurtardılar, gemi kapıları açıldı ve dört hemen pes etti. hani dışarda gemileri vardı. neden savaşmadılar? 

.zaten android'in bu kadar çabuk ele geçirilmesi de saçmaydı. daha iyisini yapabilirlerdi. onun yerine çabuk ele geçirme ve çabuk kurtulma yapalım demişler. biraz mürettabat kaynaşması, altının tekrar olaylara dahil olması ve hepsinin yeniden bayılması. daha beş bölümü varmış. zor biter bu sezon.

--- spoiler ---