29 Nisan 2018

Agents of S.H.I.E.L.D. s05e19:

Option Two

--- spoiler ---

.güzelim sezonu dede paradoksuna yedirecekler gibi görünüyor. deke dedesini kurtarıyor, fitz de bana bir daha dede deme diyor. biraz komik aslında, bunca şey ortasında komedilerini bozmuyorlar, o yüzden bir yerden sonra eğlenceliler. önceden bu kadar eğlenceli değillerdi.

.hepsi iyi güzel ama dünyaların yok oluşu hissiyatını bu sefer gelecek hikayesine bağladıkları için ne yapsalar ona dönecek muhabbetinden kurtulamıyorlar. eskiden de buna dokunduran bölümler olmuştu. zaten robin meselesi falan özel bölümlerde bunları işlemişlerdi. şimdi bir koca sezon koşturmaca, yine aynı şeyler oluyor.

.talbot bu sefer diğerlerini kurtarmak için gravitonyumu içine çekti, özel güçlü bir arkadaş oldu. iyi güzel ama aklı yerinde mi peki? değilse iyice kötü olacak. gücü dünya yıkacak düzeyde mi? yoksa dünyaların yok edicisi bu mu?

.daisy coulson'u kurtarmak için gizli saklı işler peşinde. yoyo sonunda coulson'u kurtarmaya çalışmalarının dünyayı yok edeceğini söyledi. neden daha önce söylemedi? çok anlamsızdı hepsi, bir açıklama bulamıyorum.

.mack ile yoyo meselesi zaten sezonun sıkıntısı gibi. yoyo'nun geleceği kendisine neden daha fazlasını söylemedi? söyledim değişmedi dedi, madem öyle hiçbir şey söylememeli idi. şimdi salak karı sarışın kızı öldürmese annesi uzaylılara yerini söylemeyecekti. söylemeseler de bulmaları gerekiyordu ama graviyontum olduğunu söyledi. yani sonuçta yoyo dünyayı kurtarıyorum derken yok oluşun başlangıcını yapmış oldu. çok anlamsızdı.

.gelecekteki kendisi çok feci durumdaydı, devamlı aynı noktaya geldiklerini bir sürü döngü olduğunu da söylemişti. şimdi coulson meselesi ise, ölmesi gerekiyorsa nedenini de söylemesi gerekiyordu. daisy anasının mezarı mıydı? birinin mezarını açıyor. hydra'nın özel  serumu için malzeme oradaymış, ne alakaysa göreceğiz, yok oluş için bir gerekçe olacak herhalde.

.deniz fenerinin uzaylı işgaline dayanıklı yapılması da boşa gitti. coulson tüm seçenekleri dinlemeden nükleer kıyameti işaretledi. o da şaka gibiydi ya tam komik olmadı.

.diğerleri de işte hep birlikte kavgalar, deke'den beklenmeyecek düzeyde cesaretler falan filan derken az  daha yeniliyorlardı. talbot becerdi ama hala iyilerden mi onu bilemiyoruz. adamın gücü süper ama dünyayı da yok edebilir.

--- spoiler ---