23 Nisan 2018

Agents of S.H.I.E.L.D. s05e18:

All Roads Lead...

--- spoiler ---

.dünyayı yok etmiş bir olay var, üzerinden yıllar geçmiş ama kimin yaptığı belli değil. bu sarı kız mı yok etti? daisy mi yok etti? gravitonyum mudur nedir? bunun yol açtığını söylüyorlar ama şimdi hale denen karı uzaylılara yerini söyleyecek, söylemese sanki uzaylılar gelip bulamıyor muydu?

.yoyo bu tercihi ile dünyanın yok olmasına katkı sağlamış olabilir mi? eğer öyleyse kolu kesik olan gelecek modeli niye buna sarışının boğazını kesme dememiş? bir şekilde tüm bu gidişatı engelleyecek bir yol olmalıydı ama hala gelecek yaşanıyor, bir şey değişmedi gibi görünüyor. tek olay coulson'u kurtarmayındı güya ama elli tane olay oldu.

.tabii olay olsun diye yapıyorlar, keşke şu hikayeyi gelecek değiştirme hikayesi yapmasalar, şu andan itibaren olaylar gelişse geleceği bilmeseydik. daha güzel olabilirdi. zaten geleceği değiştirip değiştirmeme muhabbeti daha önce oldu. robin'i bulduklarında da benzer muhabbetler olduydu.

.şimdi hem tekrar oluyor, hem boşuna çaba gibi oluyor. bir sürü saçma sapan umutsuz işler. gravitonyum aletini tam araştırmadan insanın içine vermek nedir? neden bunu yapmak istemişler? tamam süper güç olmuş ama insanı delirttikten sonra ne kıymeti var?

.zenci dokundurmalı arkadaş delirdiydi, zaten testlerde falan da ortaya çıkması gerekirdi ama çözüm olmadan bu alman çocuğu ile birlikte işler çevirdi. sonunda becerdiler ama kız istemeden almanın kafasını ezdi. eleman yanındayım manındayım derken suratı çökmeye başladı, bir anlamda komikti yani.

.daisy bu aletin yanında güçlerini kullanmamayı düşündü. işler çok karışacak, kullanacak da dünya yok olacak dedik ama olmadı. kız öldükten sonra ortada bir patlama oldu ama o da bir şey yapmadı. mevzu uzaylıların gelişi ise hala sorun daisy demektir. tabii kimin yaptığı belli değil. o değil de deke çok fena aşık olmuş bu daisy'ye, şapşiklikte sınır tanımamaya başladı. limon aldı geldi ulan. vicdansızlar nasıl dalga geçtiniz bu oğlanla bu kadar?

.fitz ve simmons yine ölüm tehdidinde işler becerdi. güya makineyi parçalamışlardı, geri yaptılar ama zaten hepsi olduydu diyebilirler. canları biraz tehlikeye girdi ama pek bir şey olmadı. yine de saçma bir tercihti, bunlar mallık edip böyle gelmese bir şey olmayacaktı. zaten gelecek öyleyse ben kendimi keserdim, bir tanesi kesse de kurtulsak yani.

.talbot abimiz de kendini vuracaktı, vuramadı. adamın kafayı yedilerdi, robini aldı götürdü derken yakalandı. pek bir olaya yol açmadı, geride kalan coulson'a iş çıksın demişler. başka da bir şey olmadı. zaten hale niye hydra'yı ve robini devreye soktu onu da anlamadım. nasıl bir karıysa dünyayı mahvetti.

--- spoiler ---