9 Nisan 2018

Agents of S.H.I.E.L.D. s05e16:

Inside Voices

--- spoiler ---

.sezon sonunda dağıtacakların ilk ipuçlarını verdiler. bir kere coulson durduk yere öldü. adam kalbinin üzerine vurunca öyle kaldı. maddeyi emen kaslı eleman da elektriği ileterek onu kurtardı. tam uygun voltu falan nasıl da verdiyse artık.

.robin bunları dışarda çizmişti, ölecek derken bu ölümü kastetmiş olamaz. zaten göğsündeki siyahlık da aynen duruyor, ölecek deniyor. artık ölmeli ama hala kurtaracaklarını düşünüyorlar.

.geleceğin değiştirilemezliğine dair düşüncelerle oynuyorlar. jemma fitz'i kurtarmak için gösteri yapıyor. dört bardak dolduruyor, biri zehir diğerleri su. üçünü içiyor, üçü de su çıkıyor. geleceğe gittiğinden emin olduğu için böyle bir şey yapıyorsa geleceğin de değiştirilemez olması gerekir.

.yani kendi bindikleri dalı kestiler, sadece fitz'i çıkarmak için biraz saçma oldu. mack'i içeri kapattılar. yoyo'nun kuvvetli kolları oldu. mack'in öldüğünü falan da söylemedi ama bu gelecek olayı hepsini değiştirdi. 

.bir yerden sonra kendilerini kesseler geleceği değiştirmiş olabilirler. yapacakları tek şey belki de bu ama işte onun yerine bir kurtarma çabasındalar, sonra diyecekler ki kurtarma çabalarının hepsi işte geleceği inşaa etti, dünya böyle parçalandı.

.dünyaların yok edicisi sıfatı için bir rekabet var. şu yeni gelen sarışın dolgu dudaklı mal tip, babasının bilgilerini hatırlamaya çalışan oğlan ile birlikte işler çevirecek gibi. özel bir kapsül yapıp dünyayı yok etmeye mi çalışıyorlar? işin aslı gelen uzaylı tehdidini savurmak değil miydi? niye bunların kafası böyle anlamıyorum.

.neyse ki talbot komikti, kafa gitmiş ama coulson ile muhabbetleri iyidi hoştu. hep birlikte kurtuldular ama uzaylı iletişimi için gereken aletle nasıl kuzeye ışnılandılar onu anlamadım. alet insanı ışınlıyormuş demek, ben de sinyal gönderiyor zannettiydim.

.daisy'nin yönetiminden kimseler memnun değil. fazla histerik takılıyorlar. may desen robin ile tanıştı, annesi ölecek kızın. bu kadarını anlayabilmiş. çizimlerin hiçbirinde ben yokum diyor, may'e gelip anne diye sarılıyor. uzun zamandır da konuşmamış falan yani, tabii geleceği gören insan modeli için küçük kızın dramını iyi yapmışlar. hem bu may geleceğe gidip aynı şekilde kızının yaşlı halinde öldüğünü falan görüyor, bunu da pek sorgulamadılar. küçük kız bunların hepsini biliyorsa helal olsun ne diyeyim.

--- spoiler ---