1 Nisan 2018

Agents of S.H.I.E.L.D. s05e15:

Rise and Shine

--- spoiler ---

.gelecekte olacaklar için bunların yapabileceği ne var? şu an gidişat tamamen her şeyin olduğu gibi olacağını gösteriyor. kahin bile devreye girecek. en son daisy robin'i bulmak için ortamdan ayrıldı. fitz'e güvenmiyorlar. kendi başlarına bir şey de yapamıyorlar. öyle ortada kaldılar.

.coulson diğer tarafta manyak generalin konuğu olarak olaylara dahil oldu. hydra'yı tekrar getirmeseler diyorduk, neyse ki tekrar kötü olarak getirmediler. uzaylılardan korunmak için işbirliği yapmaları gerektiğini ortaklaşa düşündüler, her şey tamam derken yapılması gereken konusunda anlaşamadılar.

.bunlar kapsül ayarlamış, dünyanın en güçlü adamı ile gezegeni savunmayı düşünmüş. general hale'in kızı da bunun için yetiştirilmiş, hatta mecburen onu suni olarak döllemişler de kızı üretmişler. 28 sene öncesi bir miktar hikaye verdiler.

.şimdi kızı manyak çıktı, sinirlerini kontrol edemiyor. görev için daisy daha uygun diyorlar. graviton ile bir silah olarak kendisini kapsülle uzaya gönderecekler, gelen uzaylılara karşı dünyayı savunacak. bu olacaksa eğer dünya nasıl parçalanmayacak arkadaş?

.coulson bunu görüp hale'i uyarmaya çalıştı ama beceremedi. daha soğukkanlı bir insandı. daha mantıklı bir şeyler söyleyip ikna edebilirdi ama birden çok panikledi. işler sarpa sardı. zaten talbot da paketlenmiş tesiste tutuluyordu. hydra'nın eski aletlerinin bilgisini almak için adama işkence etmişler. o da söylemiş. her şey olacağına varıyor yani.

.spartacus'ün zenci eğitmeni uzaylı kılığında görünüyor ya adam bir çok dizide bu kılıktaydı. yakışıyor ona şüpye yok ama bu konfederasyon dedikleri graviton ve nainsan istiyor. böyle bir muhabbet zaten gelecekte de vardı yani. şimdiden gelmiş gibiler. 

.fitz desen deke'in torunu olduğunu yeni öğreniyor. biraz yüzünü buruşturuyor ama komikler. jemma'nın inancı kuvvetli. gelecekte yaşacakları ve deke'in olmasından dolayı hepsinin hayatta olduğunu düşünüyor. gelecek değişecekse bunlar nasıl olacak ki peki?

.şimdilik sezon ikiye ayrıldı, geçmiş anlatımlar falan derken dallandı budaklandı. uzaylılar dünyaya gelecek kısmı ile birleştirecekler gibi de işte nasıl olacak da o geleceği değiştirecekler? onun mantıklı bir açıklaması olması gerekir çünkü zaten bunların geleceğe gitmesi de geçmişe dahil oldu bile.

--- spoiler ---