30 Mart 2018

the terror s01e02:

Gore

--- spoiler ---

.hikayenin istikametini kestirmek zor, bir de eski dilden çevrilmiş gibi hava katmışlar. çevirmenlerin bu kadar havaya girmesi iyi olmuyor. zaten denizcilik terimleriyle falan konuşuyorlar, bazen muhabbetlerin yarısında ne diyor lan bunlar diyoruz. anlaşılmayınca mı iyi olacak?

.gereksiz muhabbetler haricinde hızlı akıyor, buz üstünde kalmış tipler için bu bir başarı. adamlar altı ay geçirmiş, bir kış geçirmiş başlarına bir hal gelmemiş. zaman da hızlı akıyor. aralarında gay'ler falan var. bu dizide de gay var tabii ki, bir sürü denizci var.

.esas olay iki tane keşif görevi göndermeleri. biri doğuya diğeri batıya adamlar gönderiliyor. buzun inceldiği yer olabilir diye böyle bir şeye kalkışıyorlar. doğudan sonuç hızlı geliyor. buz incelmemiş. zaten pek bir beklentileri yokmuş.

.batıdaki ekip otopsi yapan doktor, bir tane tekne de taşıyorlar. kıyı gibi bir yere geliyorlar, karaya çıkıyorlar. eskimo gördüklerini zannediyorlar ama taştan bir şey var, onun içine mesajlarını atıp geri dönerken çok büyük doluya maruz kalıyorlar, sonra ayının teki geliyor. onu avlayalım derken eskimo ahalisinden birini avlıyorlar. baba ve kız bu ekibe sessiz sedasız yaklaşıyormuş. 

.ayı da bu sırada arkadan bir adamı yiyor, öldü diye bırakıp geliyorlar. kaptanlar bu işten pek memnun kalmıyor ama ellerinde bir yerel halktan karı var. hepiniz yok olacaksınız diyor, garip de bir hareketle bölüm bitiyor. eskimo'ca falan konuşabiliyorlar, orası güzel.

.adamın kurtulamaması kötü ama dili kesikmiş zaten, neden kesildiğini pek fazla sorgulamıyorlar. esas kaptan özünde iyi biri herhalde. yanıldığını kabul etmiş ama neye faydası var?

.aynı zamanda buz kalınlaştıkça gemiyi parçalayabilirmiş. artan basınç yukarı da atabiliyormuş, parçalaya da biliyormuş. bu kadar adam nasıl ölecek? buz üstünde futbol oynamaktan ölüme ne arar geçecekler? korku dizisinden çok macera dizisi gibi hala. ağır müzikleri olmasa pek de gerilmeyeceğiz yani.

--- spoiler ---