7 Mart 2018

shameless s06e05:

Refugees

--- spoiler ---

.içimi pek bir sıkmatalar ama resmen bölüm yerinde durmuyordu. bir oradalar bir buradalar. bir evden atılıyorlar, bir ev arıyorlar. çok acayiplerdi. geçen bölümde açık artırmayı kazanamamışlardı. bir hafta süreyle yavaş yavaş boşaltın dediler, iyi güzel derken banka bunları pat  diye kapının önüne koymuşmuş. bir de polis gelsin eşyaları atsın muhabbeti yapmışlar. başlarına bunlar da mı gelecekti?

.hayatlarının geçtiği ev, fiona duvarlara bakıp bakıp ağladı. insanı üzüyorlar ama sonuna kadar hak ediyor mallar, başlarında başka dertler vardı. evi kaybetmelerinde bir hataları yok ama yine de mallıkları sınır tanımıyor.

.frank yine pek umursamadı. kanserli kadınla takılmaya devam etti. deb için ev bulduğunu sanıyor ama böyle manyakça bir hikayeyi daha ne kadar devam ettirecekler. adam babası yaşında, kadın ölecek diye eve yerleşiyorlar. mümkün mü lan böyle bir hikaye? daha kız kaç yaşında? bir de kürtaj vaktini geçmiş, doğuracak kesin. 

.ian desen azmış kudurmuş, beyond'un zencisini gay rolünde buna yamamışlar ama adam adaplı gaylerden önce sevmek istiyor, buluşma istiyor, çiçek istiyor. ian da buna razı olmuş. mickey salağı da hapislerde çürüyor. malcaydı, yine böyle oldu. bari itfaiyeci falan olsa da bir işe yarasa.

.lip'in fotoğraf çektiği an başını yakacağını anlamıştık, eski aşkı kız geldi duvarın fotoğrafını çekeceğim diye odada kaldı. bu salak da ilkin kabul etmiyor gibiydi, sonra kıramadı. telefonu da görünce bastı fotoğrafı internete, profesör kadının hayatı kaydı. kocası pek sinirlendi. lip de pek üzüldü. lip üzülünce biz de üzüldük.

.carl'ın zenci ayağını ne kadar sürdürecekler onu anlamadım. rahatsız edici derecede, bazen ağır angut şekilde davranıyor. veronica pek güzel karşılık verdi ama velet ondan çalıp devam ettirdi. parası bok gibi davranıyor ama gidip otelde de kalamadı. bisikletli zenci kıza yürüyebilir diyorum. orada da bir olay yaratacaklar.

.bölümün konusu çocuk askerlere eleştiriymiş. veronica'ya bir sürü asyalı asker çoçuk geldi, kurtarılmış çocuklar olarak bunlara bakacaklar. kevin yanis'i öldürdü diye çok üzgün, böyle karmasını düzeltmeye çalışıyor ama diğer taraftan bunların silahta ustalığını kullanabilirler, tabii hikayeyi uzatırlarsa. yoksa iyi çocuklara benziyorlar.

--- spoiler ---