31 Mart 2018

jessica jones s02e13:

AKA Playland

--- spoiler ---

.sezon finalleri işini beceremiyorlar. zaten bir yerden sonra saçmalamalarına kendileri de cevap bulamıyor ve sordurtuyorlar. neden diyor, neden sen öldürmek zorundaydın ki? çok saçmaydı. finalin olayı annesinin ölmesi ise trish'in öldürmesi inanılmaz salakça oldu ki bundan sonraki hikayeyi de onun üzerine kuracaklar, hiç iyi olmayacak.

.bir de hastaneden kalkıyor gidiyor, kimse peşinde değil. o haliyle dönme dolaptaki iki insana nişan alıyor ve doğru insanı tam da kafasından vurup öldürüyor, yuh artık daha neler. jessica da pat diye yanına geliyor, neden meden dedikten sonra kaç diyor. ben öldürecek diye söyledi sandım ama polisler için diyormuş.

.jessica annesini öldürmekten dolayı ceza almıyor. suçluyu öldürünce sıkıntı olmuyor herhalde. memleketin kuralları farklı, sonuçta süper kahramanlar memleketi.

.her neyse işte bir yerden sonra anne kız kahraman olacak şekilde bir hikaye uydurdular, öyle olmayacağını biliyorduk ama jessica'nın öylesine bile olsa annesini kabul etmesi aslında iyidi. bundan sonra böyle olsa, ikincisi sezon uruguay'daki insanları kurtarmaya gitseler daha kötü olmazdı  yani.

.sadece malca içki içsin, devamlı caka satsın ve bunalımda olsun, yani bildiğimiz mal jessica olsun diye böyle devam ettirmişler. bir tek fark apartman yöneticisi meksikalı oğlan, onunla takılacakmış gibi gösteriyorlar.

.malcolm salağı da diğer büroya geçti, pislik avukat hanım ile iş yapıyor. ne kadar yasal diyor da öyle gülümsüyorlar. ben bunların tıyniyetine limon sıkayım. niye böyle insanlar bunlar? neyse ki kendisini kapı önüne koyan ortaklarından iyi bir intikam aldı. şirketin yüzde 62'sini alıp ayrıldı. büyük şirketmiş, paraya para demiyor ama ölecek. onun hastalığını da uzatacaklar gibi, o da saçma.

.ve tabii trish'in özel güçleri yeni başladı. sonraki sezona onu taşıyacaklar gibi. normalde olmazdı, yani olmamalıydı ama ufak tefek bir şey olacak gibi. birlikte suçlu avcılığı yapmayacakları garanti ama zoraki birleşecekler. ortak büyük bir kötü olacak da bunlar birlikte suçlu avlayacak gibi yapacaklar. nasıl bir özel güçse herhalde refleksle falan alakalı. telefonda konuşurken bebekli kadının teki koluna çarptı tam telefon asansörden düşecekti ki ayağının ucuyla tutabildi. ne işe yarayacaksa, onun da özel güçleri olsun demişler.

--- spoiler ---