30 Mart 2018

jessica jones s02e12:

AKA Pray for My Patsy

--- spoiler ---

.baya salakça olmaya ısrarla devam ediyorlar. anası kızını paketledi, karavanla uzaklara götürmeye başladı. götürse ne olur? baştan beri istediği buydu. karl'den hemen vaz mı geçti? karl gerçekten öldü mü? mevzu neydi bu kadar? adam için bir sürü insan öldürdükten sonra kızı dur dedi diye durdu mu yani? 

.trish'e ne oldu? en son ölüyordu ama ölüp yeni güçlerle uyanabilir. ona güç vereceklerini düşünmüyorum ama uğraştırıyorlar işte. bir kere dizinin adı jessica jones, trish walker değil. devamlı aynı geyik, gücü olan ben bunu istedim mi der, diğeri de kahraman olmalısın der. uyuz muhabbeti devam ettirmeseler olmuyor.

.zenci ve şişko polis memurunu harcadılar. ölmesi gerekmiyordu. durdurabilirlerdi. annesinin de öldürmesi gerekmiyordu. kadını bırakıp atlayabilirdi. sırf jessica'ya atar gider yapsınlar diye öldürdüler, figüran gibi olunca öyle harcıyorlar işte. trish'i öldürtsenize mesela kolaysa?

.annesinin durumlardan haberi olmadan trish'in kaldığı yeri söylmesi de salakçaydı, annesine haber etmemeleri de salakçaydı. bunlar çözüp gelene kadar kadın zaten pencereden geldi. iki saat muhabbet etmeleri yerine neyin ne olacağını bulup hareket edebilirlerdi. erken hareket etseler böyle olmazdı ama denk getirmek istememişler. hepsi de işte ana kız takılsın diye. jessica da katil olduğunu çabuk unuttu.

.avukat hanımın intikamı fena oldu. takip edilemez silah alıp dolandırıcı çifti birbirine düşürdü. ellerini kirletecek falan sandık ama böyle bir şey yapmadı. adamla konuşur falan da sandıydım ama onu da yapmadı. kadını iki saniyede ikna etti ve adamı öldürdü. en azından vurdu artık gerisini bilmiyoruz. kim bilir ne zaman öldürürler artık bu kadını da...

--- spoiler ---