29 Mart 2018

jessica jones s02e11:

AKA Three Lives and Counting

--- spoiler ---

.iyice bunalttılar, işler hiç yolunda gitmiyor. geçen bölüm öldürdüğü adama intihar süsü verdi. polislik falan da ölmüş fark edemediler. jessica kilgrave salağını görmeye başladı, en sonunda da kontrolüm var senden güçlüyüm diyerek güya ortadan kaldırdı ama annesi hücresinden kaçtı. iyi gardiyanı duvara yapıştırdı. böyle aptalca işler oldu ama niye? orası daha saçma.

.trish suçlarla mücadele etmek için jessica gibi olmak istiyormuş. ne ara bu zihniyata erişti insan anlamıyor. bu kadın bağımlıydı şuydu buydu derken hiç de iyi bir yere bağlamadılar. bağımlılığı güçlenme ile ilgili olduğundan belki bağlanır ama ne ara esas kötü oldu?

.en önemlisi prosedürü neden yarım kesti? felç kalsa iyi mi olacak? şimdi trish salağına hiçbir şey olmazsa çok saçma olacak. ya sakat kalsın ya da özel güçleri olsun. bu kadar çabalattılar, bir şeye yarasın bari.

.daha da garibi, bizim çılgın insalcıl ama insan deneyi yapabilen doktorumuz da intihar etti. bence kendini öldürmez o adam, bir sığınak gibi bir yere kaçıp patlatmıştır. kadın da hapishaneden kaçtığına göre bir şekilde buluşurlar mutlu mesut devam ederler. böyle olsa bile şu geldiği noktadan iyi olur.

.şimdi adam öldü diye kadın delirdi, kaçtı. jessica zaten annesi için adam öldürdü diye delirdi. malcolm salağı desen trish'e yardım etmek için güya bu işleri yaptı. o da kadın bağımlısı olmuş, jessica ile tartıştılar. istifa ediyorum dedi. olacak en saçma sapan şeyler oldu, dahası pek olmaz herhalde.

.bir de bunları araştıracak polis hiç mi yok? dinlenen telefonda gardiyandan bahsediyorlar, dışarı çıktın mı diyorlar sonra da temizlik yaptın mı diyor. bir insan evladı bunu dinlese bunlar katil mi arkadaş der ama araştıran soran kimse yok. olacak iş değil.

.avukat hanımı unuttular, öldü mü kaldı mı bilmiyoruz. soyulduğu ile kaldıydı öyle. iş düşmeyince onu komple unuttular, sezon bitmeden bağlarlar herhalde. kaldı iki bölüm, yine sezon sonu yine karın ağrısı.

--- spoiler ---