22 Mart 2018

jessica jones s02e07:

AKA I Want Your Cray Cray

--- spoiler ---

.jessica'nın gençliğine indik. şu vakte kadar üstünkörü anlatılan olayların detaylarını anlattılar. kaza anından itibaren annesi ve kendisi aynı doktor tarafından hayata döndürülmüş ve özel güçlü olmuş. annesinin dramı daha büyükmüş. doktor hakkaten iyi biri mi yoksa çılgın doktor mu? orası hala belirsiz.

.şu vakte kadar niyeti iyi gibi görünüyor. kadının insan öldürmesini engellemeye çalışmış, önlemler almış ama elinden kaçtığı sırada gördüğümüz hemşire ve diğer hemşire dahil bir sürü insanı öldürmüş.

.tabii en acayibi, jessica'nın tampona ihtiyacı olduğu vakit tuvalette olması. anne kız yakınlaşması yaşamaları, ardından aşık olduğu oğlanın diğer tiplerle bardan çıktığını görmedi. oğlanın jessica'yı sattığını duyması ve oğlanın kafasını duvarda kıtırdatması, bunlar aniden oldu. annesinin niyeti kötü değildi, oğlan haksızdı. diğerlerini başından savmak için yaptığını söyledi ama ben pek inanmadım.

.şimdi durum buyken bölümün sonundaki yumruk neydi? jessica annesini affedemezmiş, şak diye bir yumruk ve jessica'yı da bayılttılar. doktor bu sefer gerçek kötü doktor olacak gibi duruyor.

.bunca zaman sonra tüm hikayeyi anlatıyorlar, hepsini birden kaldıramaz tabii. hem bu kadar hikaye anlatana kadar nasıl sabretmiş? normalde senin oğlanı öldürdüm dediği zaman parlaması gerekirdi. hepsinde sinir sorunu var, nasıl bir gen tedavisiyse artık anlamadım.

.trish baya bir kötü yollardaymış. uyuşturucu için adamların önlerine yatıyormuş. jessica kurtarmış, annesi vasıtasıyla da olmuş bu olay ama jessica sayesinde olmuş. ikisi pek bir güzel kardeş olmuşlar ama şimdi yine aynı şeyler yaşanıyor gibi.

.igh'den buraya geldiler. esas kötü ve çılgın bilim insanı çıkacak derken ağır bir aile dramı çıktı. annesi bu vakitten sonra ne olacak? zaten bir sürü insan öldürmüştü, jessica ile savaşacaklar mı? buradan dizi nereye gider ki? bölüm iyidi ama sonraki bölümleri baltaladılar gibi duruyor.

--- spoiler ---