17 Mart 2018

jessica jones s02e05:

AKA The Octopus

--- spoiler ---

.trish hayatını mahvetmiş. yavuklusu eleman bunun bilgilerini çalmıyormuş. sürpriz bir evlenme teklifi için tanıdıklarını toparlıyormuş. adam bunu şaşırtıp evlenme teklif etti ama trish teşekkür ederim dedi. kafaya bak sen, evet demek için güzel oyun.

.esas sorun kadın eski bağımlı olarak içine çektiği spreye bağımlı oldu. güç müç kazandırıyordu, diğer polis oğlanın anasını ağlatmıştı, şimdi kendi başına aldı. bildiği halde bunu yapması çok saçma. evlilik teklifini bu yüzden mi reddetti yoksa oğlanı hakkaten sadece işi için mi seviyormuş, onu henüz anlayamadık.

.bizim ölümlü avukatı da yeni süper kahraman olarak getirebilirler. alternatif tıp falan aratma ötesine geçti, jessica'nın başına gelenleri öğrenince kendisi için de bir umut olabilir diye düşündü. sakladıkları hemşireyi krallar gibi evinde ağırladı. istediğin ne lan dedi kadın ki haklı yani.

.eğer süper kahraman olursa güzel olur, lezbiyen avukat hali çok can sıkıcı. neo'nun kemikleri sızlıyor resmen.

.rakip dedektif olayları tırmandıracak gibi, jessica kendini kontrol etti ama nereye kadar eder belli değil. geçen malcom salağına iş teklif etmişti. jessica da onu iş ortağı falan yaptı, ikisi arasındaki dialog bir yerden sonra komik denebilir.

.esas kötümüz kucağına bebek aldı, piyano falan öğreniyormuş ama bebek ağlamasına fazla dayanamadı. sinirli sinirli çalınca neyse ki anne kadın ortamdan uzaklaştı. biraz daha dursalar piyanonun başına gelenleri göreceklerdi. yazık ettiler güzelim piyanoya.

.olayları güzel bir yere getireceğiz derken pat diye saçmalıyorlar. devamlı kötü karakterlerde gördüğümüz tip, jessica'yı ameliyat eden doktoru ahtapot izlerken yakaladı, fotoğrafını falan da çekti, hepsi iyi güzel ama güzelce saklanamadığı için bunu gördüler. akvaryumu kırıp bölümü öyle bitirdiler. biraz beceriksiz bir dedektif bu.

.biraz aklı geri şişko adamdan laf alması da uzun sürdü. ahtapotlardan mevzuya girmesi yine iyidi. oradan akvaryuma, oradan da adama ulaşması iyidi güzeldi ama o kadar uğraş boşa gitti. şimdi insan falan mı kurtaracak? o kadar su ne olacak? sonraki bölüme kaldı.

--- spoiler ---