17 Mart 2018

jessica jones s02e04:

AKA God Help the Hobo

--- spoiler ---

.pek bir şey olduğu yok ama kendince bir olay anlatmaya gidiyor. esas kötü olarak ortaya çıkan bu yaşlı gizemli karının olayı nedir? bütün sezon bunu inceleyecekleri belli oldu. olayların ortasında trish salağı güçlendiren spreyi de içine çekti. jessica hemen fark etmedi ama yan etkileri falan vardı, beter olacak. sıkıntılar bitmeyecek.

.zaten sıkıntılı tip jessica öfke gruplarında kendini anlatıyor, sonra esas kötüyü de dinleyip kendine benzetiyor. üzerinde deney yapılmış herkeslerde öfke problemi var. üzerine ailesini kaybetmiş hüznü var, üzerine şimdi üvey kardeşi kafayı yiyecek.

.onun da yavuklusunun dertleri var, karının arkasından işler çeviriyor. araları pek iyimiş, paparazilere poz veriyorlar. falan filan işte. jessica'nın yardımcısı zenci ile adı çıktıydı. onun da karı bağımlılığı çıkmış, devamlı karı değiştiriyor.

.jessica'nın araştırma dosyalarını çalmak için biri içeri girdiğinde bu da karıyla içeri daldıydı. adam igh midir nedir, onun hakkındaki bilgileri rakip dedektife götüreceği sırada esas kötü ve yaşlı kadın tepeden uçtu geldi, adamı parça pinçik etti. olay da jessica'nın üzerine kaldı. aslında tanığı falan da var ama dramatik yapalım demişler.

.ölümlü avukat hanım eski trinity de kendini öldürmeyi seçecek gibi duruyor. kendine acısız ölüm sunacak ilaçlar arıyordu. doktoruna geldi, o yardım etmedi. internetten siparişe onay verdi bitti gitti, tabii önce jessica'dan diğer ortaklar için yardım bekliyor. sanki bir yere gidecekmiş gibi esas karakteri devasız dertlere kardılar. bir de yasal olmayan tedavi yöntemleri falan dediler. pat diye iron fist hikayesine geçmeseler bari.

.apartman görevlisi ve oğlu da hikayemizin pek can alıcı noktası oluyor. oğlan jessica'nın mekana geldi, süper kahramansın falan filan derken pencereden düşüyordu. neyse ki süper kahraman onu kurtardı ama bunun annesi babası mevzuyu yanlış anladılar.

.sonra adam özür dilemek için içki ile kapısına geldi. eh baştan beri kesin bunlar yiyişir demiştik ama adam neyse ki biraz normal çıktı. yavaş ulan ayı dedi, çekti kendini. bizim jessica da öyle kaldı. bardan adam kaldırmaya benzemez jessica hanım.

--- spoiler ---