14 Mart 2018

jessica jones s02e03:

AKA Sole Survivor

--- spoiler ---

.şu diziyi devamlı fokus manyağı ederek salak saçma açılardan çekmek zorundalar sanki, diğer dizilere göre daha kötü duruyor. en azından diğer netflix marvel evrenlerine göre. buna özel bir mallık ediyorlar, o da jessica'ya çok yakışıyor diye düşünüyorlar herhalde.

.tüm gizemin başındaki kadınla buluştu ama o kadar muhabbetten bir halt çıkmadı. sadece kadının jessica gibi olduğunu öğrendik, büyük aksiyon bizleri bekliyor ama önce dramları ve içkileri bitirmeleri lazım.

.trish radyosunda hastanelerle ilgili olanların aramasını söyledi. bu kadın acil'den kötü durumdakileri igh dedikeleri dalgaya götürüyormuş. bunların özel tedavisi de dna'ya özgü güçler veriyormuş. amaç hayat kurtarmakmış ama güçler yan etkisi imiş. en azından böyle anlattılar.

.jessica da olaylara pek alınmış, ölmeye bırakmalıydınız, ailemle ölmeliydim geride yalnız kaldım falan derken ortalık kızıştı. kadın nankör buldu ki haklı, tek olan jessica imiş. diğerleri olmamış. bir tanesi yaratık, biri uçan kafa döndüren tip, ölen hızlı tip komple hastaydı, jessica da ayyaş, ne olacak böyle bilmiyorum.

.peşine paparazi takmaları biraz salakçaydı, kardeşini korumak için yaptı sonra bunlar jessica'yı kurtarmak için gitti. apartmanın kazanında buldukları ceset doktor zannettikleri kadına aitmiş, belki kendini yeniden yaptı, belki o kadın başkası. her ne ise zaten bir yere kadar ilginç. ne alaka işte bunlarla uğraştırıyorlar.

.trish'in yavuklusu bilgilerini çaldı, kendine haber mi yapacak? korumak için mi yaptı? o da ölecek mi? önceki bölümden polisi bir önceki bölümde öldürdüler, biraz muhabbet döndü ama gereksizdi.

.avukat hanım als hastası imiş, jessica'dan ortaklarının kirli sırlarını bulmalarını istiyor. bu mevzuyu da ek konu olarak işliyorlar. avukata iş çıksın hesabı.

.apartman yöneticisi ve apartmandan kovulma muhabbeti de var. yönetici tipin gizli saklı işleri varmış, çocuğunu korumak için böyle bir şey yapıyor gibi. arada bir hayatlarını kurtarır, tekrar arkadaş olurlar, belki de fazlası olurlar. şaka gibi yani.

--- spoiler ---