12 Mart 2018

jessica jones s02e02:

AKA Freak Accident

--- spoiler ---

.jessica'nın gereksiz dramına üvey kardeşi trish'in dramı da eklendi. pek bir harika oldu, seyrine doyum olmuyor. içimize sıka sıka öldürüyorlar. nasıl süper kahraman dizisi bu arkadaş, tamam aksiyon olmasın ama biraz da içimizi açsın. böyle bunalımlı süper kahraman mı olur? kasten böyle yapmışlar, iyi güzel de biraz boku çıkmış.

.jessica'yı yaratık yapan başka biriymiş. bir doktorun peşine düşmüştü. adam kazada ölmüş, esas olay o değilmiş. üstüne olayların ortasında trish'in ortadan kaldırılması talimatı geliyor. önceki sezondaki polis tipi bunu duyuyor ve karıyı korumaya başlıyor. biz de peşindeki sapık zannediyorduk, bir şeyler olacak diye beklemiştik.

.jessica da ancak vardı geldi, çok hızlı insan buluyor. anasının kapısını tepikledi. vurdu kırdı geldi ama pek bir şey olmadı. uçan kaçan başka bir süper güçlü tip adamı öldürdü gitti, olay nereye vardı ben anlamıyorum. neye göre anlatıyorlar, onu da anlamıyorum.

.trish niye bu olayla bu kadar uğraşıyor? jessica'nın kayıp 20 günü varmış, onu haber yapıp meşhur olmak istiyor diyorlar, öncesindeki yaptığı araştırmalar yüzünden belki öldürülmek istenmiş olabilir. böyle açıklamalar yapılıyor ama çok yüzeysel geliyor. sezon konusu yok gibi, adamlar salak bir karakterin oradan oraya gidişini çekiyor gibi.

.arada bardan adam kaldırıyor, kelimenin tam anlamıyla. geliyor duşunu alıyor, bakıyor dedektifler var. ölen adam için kapısına gelmişler. apartman görevlisi elemandan tanıklık istiyor, vermiyor. benden uzak dur diyor ki bu da kesin bunlar yatarlar anlamına geliyor.

.olaylar da olaylar bitmiyor. trish kendi başına iş yapmaya çalışıyor. bir hastane varmış, oradaki insanlar için iyilik istiyormuşmuş. gittiği yönetmen de karıyı 15 yaşında kullanmış biriymiş. yönetmenler sanki böyle yapıyor gibi anlatmışlar, yapıyorlardır da ne bileyim trish'in gereksiz hayat hikayesindeki dramı da verdiler işte.

.üstüne tuz biber avukat hanım, trinity hazretleri de kadınlarla alem yapıyor. lezbiyen alemi, kafalar çekiliyor falan derken dedektif adam kapısına geliyor, keyifleri kaçırıyor. şarap döküp üzülüyor. ağır hasta herhalde.

--- spoiler ---