24 Mart 2018

dark matter s03e07:

Wish I Could Believe You

--- spoiler ---

.dizi kalmayınca buna dönüyoruz ya inşallah ayıp olmuyordur. adamlar sallamasyon dizi yapıyorlar abi, ben ne yapayım dediğinizi duyar gibiyim. aslında kendi alemlerindeler ve bunca zaman hala yayındalar. nasıl oluyor bilmiyorum ama zaten doğru düzgün uzay dizisi kalmadı.

.şimdi altıyı tekrar gemiye aldılar, ona da bir bölüm ayıralım güzelce hikaye yapalım demişler. bir de sonuna gizem serpiştirmişler.

.geçen bölümde altının ölmüş olabileceğini göstermişlerdi. elemanın bulduğu yere kimyasal silahla dalmışlar, kurtulan olmamış ama ne hikmetse bu kurtulmuş. bir şeyler gevelediler ama anlamadım.

.sonra adamlar bu arkadaştan bilgi almak için sanal gerçekliğe koymuşlar. başka dizide olunca bu süper olay oluyor. altered carbon'da sanal gerçeklikten bilgi çekme olayı baya sancılıydı. bu tipi sadece kandırıp bilgi çekmeye çalışıyorlar. niye işkence etmiyorlar onu anlamıyorum. pat diye de uyanıyor ya o ayrı.

.neyse şaşırtma yapmak için tekrar öldü gibi gösterdiler. o ara eleman kalkmış, iki tipi yenmiş, birini alete bağlamış. koordinatları da liderleri ile korkutarak öğrenmiş ve kurtulmuş.

.sanal gerçeklik içi sanal gerçeklik, tekrardan ben gerçektemiyim sorgusu. bana  yumruk atsana hehe demeler falan da eksik etmemişler. zaten yumruğu falan niye taklit edemesinler diye düşünürken o gerçeklik de yalandı neyse ki...

.derken işte eleman kurtulur, direniş ve savaş için bir sürü laf ederler. koordinatları kimselere kaptırmaz. bizim raza ekibi de savaşa dahil olacaktır, zaten anlık sürücüleri çalışmıyordur ama çalışsa dünyaları halledecekler. bu da star trek hikayesini andırıyor. aslında hikayeleri iyi de işte çekemiyorlar abi.

.neyse öyle bitti gitti bölüm, bilgisayar programı içinde kalan kadının canı pek sıkılmış, sanırım android'in içine girip etrafta dolanıyor. sevgilisi sevgili üçe niye silah doğrulttu? eski hayatında kadına kötülük mü etmiş? mevzuyu nereye götürecekler bilmiyorum.

--- spoiler ---