2 Mart 2018

beyond s02e03:

No Es Bueno

--- spoiler ---

.yokuş aşağı gidiyor dizi, ulan ne alakası var? holden ile yaratığın bağlanması nedir? belki açıklarlar bunu ama şimdi çok uzak gizem yapıp bölümün büyük kısmını aile dramına bağlamak hiç iyi fikir değil.

.adamlar komadaki insanlar üzerinden bilim kurgu yapmak niyeti ile çıkıp böyle yapmış. hatta daha da abartmışlar diğer taraf için vaadleri olan bir bilim kurgu tarikatı yapmışlar. esas adamını diğer tarafa hapsedip böyle ortaya çıkmalar hiç olmadı. diğer hikaye çok daha iyidi.

.arjantinin bir yerinde pat diye altı aylık komadan uyanan biri şeytana döner, anasını babasını öldürür. babası belki ölmedi ama ikisine de kast eder, sonra holden'ın memlekete geçer, aldığı yara da holden'da çıkar.

.bu zaman içinde amerikada da holden'ın üzerine çok gelmektedirler. ulan zaten terfi yeni almış, zaten alışamamış. bir de yirmi beş senelik müşterinin paketini teslim ediyorlar, velet panikledi. iş arkadaşı zaten malın teki, üzerine gidince ortalığı kattı karıştırdı. bir sürü zarar. holden yedi mahalleye zararı var, babasının işleri batıracak mal oğlu mal.

.jeff desen papaza takmış, gitti boğazladı. yeğenini korumak için her şeyi yaparmış da şuymuş buymuş. o kadar esip gürlüyor, bir şey yaptığını görmedik. papazı boğazlarken holden'ın anası orada idi. papazla yakınlaşmaya çalışıyordu. o da ayrı bir olay yani. salak saçma bir iş. jeff bile önermedi.

.charlie ile sarı gocuklu ne yapıyor onu da anlamadık. adam sonra gitti işin başındaki zenci lezbiyen karı ile görüştü. terfi ettiriyor gibiydi ama ipini çekmiş, öldürün bunu dedi. dosyanın alındığından haberdar herhalde. kim ne yapıyor belli değil. tarikatları ne olacak, orası hiç belli değil. inananlara ihtiyacımız var diyor da frost'ın karısıyla buluştuğunun garantisi mi var? dönüp gelmesi gerekirdi. saçmalıyorlar yani.

.willa salağı da ortalıkta dolanıyor. kardeşi ile fazla konuşuyor. koşu moşu yap, enerjini atarsın dedi. holden ile kavga etmişler de falan filan. şimdi charlie dedesi için gelecek, holden ile muhabbetlerini ederler artık. baya saçma yani. üstüne yetmiyor gibi bir de şu mal kardeşin süper mal kız arkadaşının uyuşturucu işleri var. bu kadar bölüm sonra geldikleri bölüm insanı üzüyor.

--- spoiler ---