14 Şubat 2018

vikings s05e10:

Moments of Vision

--- spoiler ---

.rollo şerefsizini göstererek bitirdiler, iyice içimizi kaldırdılar. bolca savaş. savaş meydanında bolca duraksama biraz kötü olmuş. devamlı dövüştürürsek o kadar ilgi çekici olmaz biraz geçmiş hikayesi katalım demişler ama...

.harald salağı nasıl kardeşini öyle öldürdü? ubbe malı bile yapmamıştı. rollo ile ragnar da kavga ederdi ama böyle yapmazdı. öleceğim diyen ölüme razı oldu savaşmadı bile, oralarını pek beğenmedim. doğru düzgün savaşsalar iyidi.

.fransız askerlerini sona saklamışlar, özellikle mi yapmışlar. ivar'ın planı mıydı? cephede değildi, oklara karşı geldi. bir de cesaret konuşmasını güzel yaptı. lagertha ve bjorn'e bakışlar attı. fransız askerleri de gelince bunlar geri kaçtı. o vakte kadar kaybettiklerini anlamıyor, sonra birden geri çekiliyorlar. ölenler de boşa ölüyor.

.şehri de geride bırakacaklar, hepsi ortalıkta kaldı. kaybettiler. diğerleri ne halt eder bilmiyorum ama şimdi geriye fazla işlevsel bir karakter kalmadı. ivar ile harald salağı takışabilir. harald saçını kestirdiydi. astird için bunu yaptıydı ama kadın çocuğunu doğurmamak için kendini lagertha'ya öldürttü.

.sonra da saçlarına ak düştü, resmen yaşlandı. bjorn'ün bakışı acayipti, ulan yoksa çocuğunu mu kestiler dedik ama neyse ki kesmemişler.

.ubbe'nın köle karısı çocukları öldürsem daha iyi diye kahinle konuşuyordu. böyle bir mallık görülmemiştir herhalde. neyse ki öldüremedi. zaten şehri kaybettiler, hepsi birlikte kaçacak.

.floki'yi de kaybettik. kendini kurban olarak sundu. kan davası başladı, şiddet döngüsü hepimizi yok edecek dedi. en azından makul konuştu ama kendini kurban etmesi biraz komik. neye faydası var? geride kalanlar adam olacak mı? yine de insan olduk demesi iyidi.

--- spoiler ---