1 Şubat 2018

vikings s05e09:

A Simple Story

--- spoiler ---

.taht işleri ve anlamsız rollo desteğine getirdiler. adam niye ivar'a yardım etti ki? lagertha ve kendi halkı ile bu kadar mı bağını kopardı? diziye de getirmediler. malın tekiydi, mal olarak kalsın istemişler herhalde.

.savaş kaybettiler ama adamlar savaşa doymadı. şimdi fransızların desteği ile tekrar saldıracaklar. ben de tam kahinin dediği çıkmadı diyordum. şimdi yenilecekler anlaşılan, lagertha'yı falan öldürecekler. çok anlamsız olacak. karakter kalmadı dizide.

.yeni gelen psikopoz da lagertha'yı korumak için ölsün. karıyı görünce allahını kitabını unuttu. nasıl bir hristiyanmış, nasıl bir din adamıymış ben anlamadım. zaten karılara zaafı vardı. kraliçe lagertha karşısında kafayı yedi. anında bağlılık yemini etti. taraf değiştirdi ama yanlış tarafta şimdi.

.björn gitti anlaşmaya çalıştı, ivar korktun da geldin değil mi dedi. haklı bir bakıma ama harold salağı olmasa björn'ü bile öldüreceklerdi. bu ivar iti, kötü bir insan evladı. küçüklükten beri sevmiyorum salağı da iyice kötüleştirecekler. birbirlerini niye yiyorlar bu kadar, o da malca. madem öyle lagertha ölümü kabul etsin, halklarını kurtarsın. tarihte böyle karakter yoktur herhalde.

.ingilizler cephesinde mallıklar devam ediyor. olayların ortasında kralı öldürdüler, yerine pislik kadın alfred'i geçirtti. büyük oğluna nasıl bir baskı yaptıysa zorla krallıktan feragat etti. arı sokması ile ölen kral, sen o kadar savaş arı ile öl. hiç yakışmadı ama mal bir insandı, hak etmiş de olabilir.

.kadın bunu tasarlamamıştır herhalde ama alfred diğerinden daha yetkin olabilir. ilkin pek pısırıktı ama kafa çalışıyordu. vikinglerle savaşacak tip olacak da vikingler kendi kendilerini öldürmekten bunlara sıra bulamıyor henüz.

.floki'ler de birbirini yiyor. içlerinden uyumsuz tip arıza çıkarıyor. floki sakin kalmalıyız diyor. ayinlerine karışıyor, baltayı çekiyor ama üzülüyor. bir şey yapmıyor iyi güzel derken bin bir zahmet yaptıkları tapınağı yakınca elemanı öldürüyorlar. bull the dog diye bir şey, ta oralardan geliyor olabilir mi bilemedim. derken cinayet işleniyor. floki ağlıyor ve bitiyor orada.

--- spoiler ---