14 Şubat 2018

star trek: discovery s01e15:

Will You Take My Hand?

--- spoiler ---

.baya salakça bir sezon finali yaptılar, hiç olmadı ama ne bileyim işte bunca olaydan sonra da öldürmek istemedim. sezon ortasının şaşırtmacası ve alternatif evreni iyidi. sezonu orada bitirseler daha güzel olacakmış. oradan kaptanı alıp gelip olaylara atılıyor gibi yapıp atılmamaları artık şaşırtmaca olmadı. salaklık oldu.

.klingonların memleketlerine gittiler. gezegenlerinin içinde bir yanardağ mağarasına discovery'i koydular. böyle bir yolculuk zaten yok ya neyse hadi güzel oldu diyelim. sonra ekipler güya insanların geçmeleri için uygun bir yol aramak için keşfe çıktı.

.meğer olay yeni kaptanın aktif yanardağ sistemini patlatması ve gezegeni yaşanmaz hale getirmesi ile ilgiliymiş. sarek, amiral ve diğerleri bunu biliyormuş. hepsi birlikte bir plan yapmış, klingonlara böyle ders veririz demişler. mecbur zamanlar bunlar demişler.

.bir tane karın ağrısı michael çıkmış, olmaz arkadaş bu prensiplerimize aykırı demiş. ulan mal, bir de öğrendim diyor. önceki seferde yıldız filosu prensiplerini hiçe sayıp ateş etmek için kaptanına isyan başlatmıştı. şimdi böyle mi olduk?

.madem öyle bir de affedelim demişler. ömür boyu hapis cezası vardı. o falan iptal oldu tekrar subay oldu. iyi güzel de hiçbiri olmadı. ya baştan öyle salakça ceza olmayacaktı ya da affedilmeyecekti. bir de yıldız filosu prensiplerinden bahsedecek son kişi olmalı.

.terbiyesiz bir de isyan mı çıkaralım diyor, ekip de arkasında falan. hepsine bir madalya  veriliyor. madalya verilirken amiral ile michael'in senkronize konuşması da reklam filmi gibiydi. hiç yapamamışlar. kalabalıklar bilgisayar çoğaltımı, bellirsiz malca bir şey olmuş. koskoca yıldız filosunda yüksek merciler gördüğümüz insanlar mı yani? olmamış da olmamış işte.

.bir de yeşil suratlı insanlar, biraz cinsellik falan katalım demişler. kölelerden laf almak için kaptan onlarla takılıyor. bu kısımlar zaten kötüydü. gezegene hiç inmeseler daha isabet olacakmış. kaptanın bu olaylardan çok kolay vazgeçmesi de ayrı bir yanlışlık, nerden baksan salakça yani.

.yetmiyor bir de atılganla karşılaşıyorlar. acil durum çağrısı alıyorlar. sarek'in memleketine geçmek için yolda oldukları vakit, yolculukları bununla bölündü. sonraki sezona kaldı hadiseler. izlenir izlenmesine ama her an sıçabileceklermiş gibi.

--- spoiler ---