6 Şubat 2018

star trek: discovery s01e14:

The War Without, the War Within

--- spoiler ---

.iyice abarttılar. ölen çinli kadın yerine alternatif evrenden yedeğini getirdiler, böylelikle michael de ceza almamış olacak ama devamlı kaptan ile çekişmeler sürecek. bir bölüm kaldı, ne olacak ki bir bölümde?

.klingon'ların kendi gezegenlerine gidip ağır savaş yapmaları gerekiyor. silahlarını vuracağız dediler ama sanki gezegeni ortadan kaldıracaklar gibi görünüyor, yine arıza çıkacak.

.discovery ile gezegendeki mağara içine sporlanacaklar, oradan istihbarat toplayıp gezegeni vuracaklar. durum bu diye anlatılıyor. sporlar bittiydi nerden buldular dersek, o da bölümün kısa bir aksiyonu olarak boş bir ay bulup spor ekmeleri ile geçti diyebiliriz. görüntüler fena değildi. saniyesinde ürediler, hemen hasat edip yola çıkacaklar gibi. ellerinde her yerde olma şansı, klingonları tespit etme imkanı falan derken savaşı kazanmaları gerek.

.tabii kazanacak bir şey kaldıysa diye de ekliyorlar. bir numaraları yıldız üssüne geldiklerinde tüm insanların öldüğünü gördüler. 60 bin kişi varmış. klingonlar hepsini öldürmüş, nasıl bu kadar hızlı öldürüyorlarmış? öldürdüler diyelim, nasıl temizliyorlar. insan mı yiyorlardı? boşa götürmeseler bari.

.sarek ile kaptan çinli karı arasındaki görüşmeyi tam göstermediler. onla anlaştı. mevcut amiral de destekledi mevzu böyle ortaya çıktı. yıldız filosu prensiplerinden dışarı çıkacak gibi görünüyorlar.

.tabii bir de karın ağrısı tyler meselesi vardı. klingonların başına geçirirler diye de düşünmüştüm ama öyle yapmayacaklar gibi. şimdilik michael ile ayrıldılar. tekrar subay olamayacakmış. tekrar suratını görmezsek pek sevinirim.

--- spoiler ---