19 Şubat 2018

shameless s06e01:

I Only Miss Her When I'm Breathing

--- spoiler ---

.adamların ölüye de saygısı yok. mezarlıktaki o özlem dolu anlar neydi öyle? kimin aklına gelir lan? frank ölen sevgilisini özlüyor, mezarının üzerine iç çamaşırlarını koymuş, üstünde mastürbasyon falan yapıyor. neyse ki mezar bekçisi suyla ayırdı. bir bakıma komik, diğer taraftan acınası.

.frank'ın acısıyla baya dalga geçmişler, herkesleri bıktırmış. bir de ona özel her türlü dine gidiş eklemişler. önce katoliklere gidiyor, günah çıkarmadakiler pes etmiş. sonra diğer mezheplerine, tibetli rahiplere, müslümanlara falan filan derken pek de bir şey olmuyor. namazla dalga geçmişler diye ortalık ayağa kalkmamış, ilginç.

.carl iyi halden hapisten çıkıyor, tombiş oğlan hala içerde kalıyor. o daha mı kötüymüş? hapisten bir arkadaş eve getiriyor, insan maymun kırması kaslı bir şey. daha sonra onu kullanırlar diye düşündüm ama göreceğiz.

.lip profesörü ile ilişkisini ilerletmiş. manyak takıntılı aşık olmuş. oğlunu sevgilisi diye yumrukluyor. biriyle görüşüyor diye dedikodu yüzünden böyle yaptı ama yine de çok acayip bir hikaye yaratmışlar buradan. bir taraftan komik, güldük yani bir bakıma. sonunda güldürdüler ama fena çuvallaya da bilir. diğer taraftan geleceği parlak, kafa basıyor gibi gösteriyorlar. bir de öğretmeninin geç kaldığı dersi anlatıyor. öğrencilerle ilişkileri falan da iyi. aradan biri ikisini kündeliyor falan. hayat lip'e güzel.

.ian ilaç almaya devam. mickey ile ayrıldıydı ama hapishaneye svetlana'nın para teklifi ile gidiyor. mickey'e seni bekleyeceğim dedirtiliyor. eleman da göğsüne ismini kazımış ama tek l ile, bir taraftan yine komik işte.

.fiona gus'tan ayrılmış ama boşanmamış. patronu ile takılıyorlar. orada burada sevişiyorlar. müdür yardımcısı olmasını istiyor. mevcut müdür yardımcısını polis kovalayınca bu gündeme geldi, çok da lazım sanki. birlikte çok mutlular ya aman da aman.

.deb'in olayı esas meseleydi, onda boku çıkardılar. deb hamileliğini sakladı. oğlan haliyle ortadan kayboldu. babasını mı devreye soktu yoksa kendisi mi öyle yaptı bilmiyorum ama en son evlerine geldiler, mevzu kötü yani.

.mahallede türk mü arnavut mu gürültü kirliliği yapan bir zat vardı, böyle pis rollere sokmayın ırkımızı ulan, derken kevin pek bir şey yapamadı. lezbiyenler hala mahallede, orası da ilginç yani. mesaj dolu adeta.

--- spoiler ---